Министрите нямали конфликт на интереси

Забавянето на декларациите за конфликт на интереси на министри не се дължи на тяхна субективна вина, а на липса на координация и на вина на администрацията. Това каза вчера след заседанието на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика нейният председател Димо Гяуров. Според него министрите са подали декларациите си в законовия срок в администрацията на Министерския съвет, но забавянето е дошло от проверка за съответствието на декларираните данни, обясни той.  Комисията не смята, че има конфликт на интереси по сигнала на Коалиция за България срещу съпредседателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Тя е попълнила своята декларация коректно в частта за банковите й задължения и няма законови основания за преписка срещу нея, каза Гяуров.
115 входящи материала в комисията за конфликт на интереси не са били заведени, съобщи Гяуров. Преписките са били свързани с питания на комисията към различни институции като ДАНС, прокуратурата и министерствата.
От документите 90 са били неподписани. Димо Гяуров уточни, че сред тях включително е имало и преписки, отнасящи се до Ахмед Доган.

Станете почитател на Класа