Очаквано: Денков върна празна папка на Радев

Очаквано: Денков върна празна папка на Радев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2024
  • Сподели:

Очаквано, ПП-ДБ върнаха мандата, връчен им от президента Радев веднага, след като го получиха. Те се обосноваха, че са дали възможност на ГЕРБ-СДС да поправят грешката си, но това не се е случило.

За мое огромно съжаление, първият мандат бе провален, защото ГЕРБ не спазиха уговорката. Те казаха, че ще има управление на 18 месеца с ротазция, но те се отметнаха от тази уговорка. Това заяви лидерът на ПП Кирил Петков на срещата при президента, където бе връчен втория мандат.  

 

 

За втория мандат, предлагаме отново акад. Николай Денков отново за премиер, с ясното съзнание, че дадохме втора възможност да поправят грешката си от ГЕРБ и да не отиваме на избори. Давам формално папката, както е по Конституция, с ясното съзнание, че ще бъде върната.  

Макар да обявихте, че ще върнете мандата още днес, свикнахме всяко решение да бъде предпоследно, заяви от своя страна към ПП-ДБ президентът Радев при връчването на папката. 

Аз ще върна мандата неизпълнен, както обещахме, заяви премиерът в оставка Николай Денков. Управленската програма е до края на 2024-а година, но коалицията ГЕРБ-ДПС иска избори, заяви Денков.  

Имаше достатъчно ясни индикации, че преговорите не се водеха по същество. ОТтук нататък, българските гражадни трябва да решат накъде да продължим. Единият вариант е да се върнем назад, където рекетът действаше, а постната пица бе основен начин да обсъждаме доходите на българите. 

Важно е гражданите да решат как да продължат нататък. Не знам дали разбирате какви процеси се отприщиха заради промените в Конституцията. Стеснените възможности за премиер се стесниха още повече с оставката на омбудсмана. Тя бе единствена фигура, която косвено не  е близка с никоя политическа партия, повиши градуса президентът.

Станете почитател на Класа