Плугчиева: Поведението на Денков граничи с родоотстъпничество, ПП-ДБ са без морал и достойнство

Плугчиева: Поведението на Денков граничи с родоотстъпничество, ПП-ДБ са без морал и достойнство
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.03.2024
  • Сподели:

Цялата лексика и всичко, на което сме свидетели, се върти около това: "Давам ти, вземам ти, искам, този пост е моят, другият пост не си го даваме“. Разбирате, колко е недостойно, обидно, унизително за държава, за общество. И как може тези хора

 

 

“Поведението и на министър-председателя в оставка в чужбина е най-малкото недопустимо и граничещо с родоотстъпничество, защото на няколко пъти той заяви, че е по-важно да се помогне на Украйна, по-важно е да се изпълнят сляпо и пряко ангажименти и задължения, които са ни поставени отвън, от Брюксел, отколкото да се съобразим с интереса на българските граждани, на българското общество и на държавата ни. Това поведение не кореспондира с необходимото поведение на сериозен министър-председател”.

Това казва Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер по европейските фондове, народен представител в три състава на парламента, заместник министър на земеделието и дългогодишен посланик, в интервю за Аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“

Преди дни тя отправи чрез Епицентър. Бг апел към журналистите да бойкотират този политически позор, който ни спретват управлаващите.

“Не знам, дали някой е погледнал да види последно "Нойе Цюрихер Цайтунг“ - швейцарският всекидневник, който е един от най-реномираните в немскоговоряща Европа, какво пише за България? Някой да е погледнал във "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, където се коментира, че България все повече се отдалечава от еврото и приемането на еврото през 2025 г. Това са само част от публикациите, които излизат в последните дни. И от Външно министерство получавам информация от мои бивши колеги, които ми казват: "Срамуваме се, че звънят от чуждите посолства в София, да питат как е възможно да се случва всичко това и докога ще се случва“.

Според нея, след всички думи, които бяха казани, "и тази ужасна, грозна лексика, която прозвуча в национален ефир, би трябвало да няма изобщо с ПП-ДБ правителство. И ако има капка свян, капка срам, морал и достойнство, останали в тези хора, би трябвало те да замълчат и да се оттеглят, защото при всичко това, което се случи, не знам с какви очи гледат и биха могли да гледат българските граждани, както и своите партньори в чужбина".

Някой беше казал: "Българската политика е без лице“, изтъква Плугчиева и подчертава: след това позорно поведение  в никакъв случай не би трябвало  да се стига до нов пазарлък, какъвто се разиграва в последните дни, защото цялата лексика и всичко, на което сме свидетели,  се върти около това: "Давам ти, вземам ти, искам, този пост е моят, другият пост не си го даваме“. Разбирате, колко е недостойно, обидно, унизително за държава, за общество. И как може тези хора да имат претенции да ни управляват?!

Аз като обикновен гражданин не желая тези хора нито тук в държавата да ме управляват, нито да ме представляват навън. Това е под достойнството на всеки български гражданин. Тези хора трябва да се оттеглят незабавно! И единственото разумно решение е да се отиде на избори и да се престане с тази злоупотреба за сплашване на хората, че изборите са нещо страшно.

По повод думите на Борисов, че му са се обаждали министри от други държави да го натискат от името на Кирил Петков да смени вътрешния министър, Плугчиева подчертава, че е абсурд  да има намеса на който и да било външен, друг министър от трета държава във вътрешните работи на една страна. Това е недопустимо първо за дипломатите, посланиците, които са акредитирани в страната ни. За съжаление обаче явно тази класическа дипломатическа практика се нарушава все по-грубо и ако е вярно, че министри си позволяват…

Къде е суверенитетът на нашата страна? Къде е изобщо мярката и достойнството? И ние имаме ли българско правителство, което има своите приоритети, задачи, ангажименти и отговорности, за да се очаква намесата на трети страни, пита Плугчиева

Самият факт, че ПП-ДБ толкова неистово правят всякакви опити, за да се задържат на власт, показва, че си дават сметка, че те са стигнали дъното и че и най-силните им привърженици и най-сляпо вярващите им привърженици вече са се стопили до минимум. Очаквам на следващите избори да има променена политическа конфигурация. Имаме  нови движения, които се появиха, казва Плугчиева.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа