Кирил Добрев: Искаме да спрем затриването на БСП от група алчни бивши седесари

Кирил Добрев: Искаме да спрем затриването на БСП от група алчни бивши седесари
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.03.2024
  • Сподели:

Искаме да спрем затриването на БСП от група алчни бивши седесари. Това каза пред БНР Кирил Добрев. Според Добрев Калоян Методиев, съветник на Корнелия Нинова, е "главата и шията на това ръководство на БСП и благодарение на неговите усилия партията от втора политическа сила се превръща в пета":

 

 

 

"Затова беше срещата в събота в НДК - да спрем затриването на 130-годишната партия от група алчни бивши седесари. Методиев беше в СДС, Нинова беше ... Смисълът на тази среща беше да се създаде силна левица".

Той подчерта, че политически движения в БСП винаги е имало и обясни, че те са част от плурализма и уставните норми в партията:

"Аз участвах на срещата в НДК като трето поколение социалист и човек, който през 1997 г. - заедно с част от тези хора в залата - съм бранил сградата на "Позитано" 20, докато сегашното ръководство на БСП беше тогава в СДС". 

По думите му преди предсрочните избори трябва да има Конгрес на БСП, който да вземе решение за единство в партията:

"Конгресът трябва да вземе решение, с което да изпрати БСП с нова платформа, нова програма и нови хора на следващите избори. ... Нинова иска Конгрес в края на годината, но тогава той ще е ненужен, защото пак ще сме на 5-о място".

Няма никаква разлика между БФС и БСП с управлението на Нинова - всичко става тихо, тайно и се превзема една партия, коментира той.

Кирил Добрев заяви, че категорично се чувства член на БСП, защото след изключването му от партията, съдът го е възстановил като пълноправен член на социалистическата партия:

"Присъствам в актуалното състояние на БСП, което е представено пред съда. С това актуално състояние БСП се регистрира за участие във всички избори и моето име присъства там. Следователно съм член на БСП".

 

Интервюто на Снежана Иванова с Кирил Добрев в предаването "12+3" можете да чуете тук.

 

 

 

Източник: БНР

Станете почитател на Класа