Десните и левите с различни оценки за управлението

Държавата се управлява от екрана на телевизията, с копчето на телефона, от един човек. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на БСП вчера. Според него основното, което изпълняват управляващите, е т.нар. теза за възмездие и ревизия на предишните управляващи.
„Тази ревизия има конкретни политически цели на ГЕРБ – да се получи максимално време за реверанс и да служи за алиби“, обясни лидерът на БСП. Станишев добави, че управляващите не изпълняват ангажиментите си в образованието и в здравеопазването.
„Може да се каже, че за тези сто дни най-важното е това, че ние не сме управлявани от червената олигархия с мандата на една турска партия. Оттам нататък новото правителство даде една посока за политика, доста различна от предишните политики – политика на откритост, политика на решителни реформи“, заяви пред БНТ вчера лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров. Според него има обещаваща тенденция за решително, открито и актуално европейско управление, съобразено с реалностите.
ДСБ също оповести своята оценка. В нея се изразява задоволство от това, че страната стабилна, че има европейска ориентация и че ГЕРБ е представила за съгласуване управленската си програма и е приела предложенията на Синята коалиция.

Станете почитател на Класа