Борисов: Докладът на САЩ казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа

Борисов: Докладът на САЩ казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.03.2023
  • Сподели:

Стотици симпатизанти посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково

 

 

Докладът на САЩ казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково. Преди да започне срещата му със симпатизантите той коментира пред медиите доклада на Държавния департамент на САЩ, в който намери място и неговият арест от преди година.

"И на децата беше ясно, че арестът ми беше незаконен и поръчков, и наказуем. Но бих засегнал арестите на десетки хора в предизборните кампании - върнахме се в 90-те години", обърна се към медиите Борисов.

Вие едва ли не се радвахте, когато ни извличаха пред децата ни от къщите. Но сега се вижда - докладът казва: две години управление на Кирил Петков и Радев - корупция и какво ли не. Затова сега на изборите трябва да се стегнем“, повтори той, обръщайки се към журналистите.

"Крадоха ви от нафтата, от бензина, откъдето, каквото можаха", продължи той по повод доклада на Държавния департамент на САЩ, според който в България има корупция и несвободни медии.

И добави в заключение:

"Ако имаме малко разум, на 2-ри април политическата класа трябва да се стегне и да си свърши работата."

По-късно в речта си пред множеството Борисов отново подчерта, че в доклада от Вашингтон са посочени десетки незаконни арести. И уличи отново ПП и ДБ.

360 дни са управлявали Кирил и Асен и Бойко Рашков. Това е докладът за тях. Сега ги изтипосаха в доклада, каза Бойко Борисов.

"Преди 10 години и ГЕРБ правеше така. И ние сме подхождали лековато към чуждите арести. Но сме си взели поука. Пресконференциите трябва да са, когато има присъди", продължи лидерът на ГЕРБ. И отново се върна към ареста си от миналата година с оценката: "Мракобесна работа!"

"В Хасково всичко имате. И Гришо, и Радев имате", пошегува се Бойко Борисов, а множеството избухна в аплодисменти.

"Радев каза - докато има служебно правителство, няма да дам оръжие на Украйна. Той има още 10 дни. След 10 дни може да имаме правителство и тогава няма никакво значение какво мисли президентът. Той може да говори, но решенията ще се взимат другаде", каза още Бойко Борисов. Той отговори така на въпрос в социалната мрежа как ще реагира на изказването на президента Радев, че няма да даде оръжие на Украйна.

"Мисля, че трябва да дадем оръжие на Украйна. Неутралитетът помага на агресора, не на жертвата. Ние уж сме в семейството, но сме неутрални? Как се спира агресорът", посочи Борисов.

После се върна към вътрешната политика.

"Хората очакват всичко да се върне", каза Борисов.

"Крадоха ви от бензина, горивата, храните, откъдето - както можаха. Как няма да сме най-бедните. Ние станахме донори на богатите", смята лидерът на ГЕРБ. 

Борисов отново посочи, че бъдещото управление ще е трудно: "Така сме се хванали на това хоро, че ми е жал да ви оставя така. Жал ми е за направеното, за хората. Справедливостта винаги възтържествува, истината винаги излиза на яве. Всички тези измишльотини една по една падат и се разбира каква конспирация е направена, за да се ограбят българите." И припомни за високите цени на горивата и газа.

После пак се обърна към медиите: "Не ги попитахте защо не направиха Околовръстното на Хасково, на Пазарджик, на Пловдив, на София. Защо ги спряха - питам. Сега си мислим, че този лош сън свършва."


"Магистралите са заприличали на бунища. Мрежите против птички висят като парцали, като изпрани гащи – срамота! Хората очакват държавата отново да си стъпи на крака и да се подрежда", коментира лидерът на ГЕРБ.

„Има ли по-социална програма за българите от санирането?“, попита множеството Борисов и припомни за санираните блокове в Хасково. Той увери, че ще поднови тази програма, ако се върна на власт.

Асен Василев излиза и говори като Кашпировски. Цветанка Ризова го гледа и той казва: "Българите живеят по-добре" и тя: „Да, да“. И ние го гледаме и си викаме: „Като отидем в магазина, дали хората се чувстват по-добре, или като плащаха хората по 4 лв. горивото, дали се чувстваха по-богати“, продължи емоционално Борисов.


"Луд умора няма, само се поти - и моята е такава. Жал ми е - толкова се направи и да го оставим. Две години пауза. И всички го признават. Няма политик да не каже: "Това е блато, хаос." Защо го направихте? Надградете, направете. Защо трябваше да се върнем обратно в 90-те години?", попита риторично бившият премиер.

"Желая ви да сте ми живи и здрави. Преживели сме много царе като Асен и Кирил. Те нали са много вожд, малко индиянец. Подкрепете тази листа", обърна се към множеството Борисов в заключение.

Стотици симпатизанти посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково.

Инфлацията започна с първия бюджет, който Кирил Петков и Асен Василев направиха като служебни мнистри, посочи в изказването си водачът на листата на ГЕРБ - СДС в областта Делян Добрев. Той също коментира доклада от Вашингтон.

„В доклада пише, че има жестоко отношение към мигранти и деца, произволни арести, сред които ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, поименно са цитирани виновниците на незаконните арести - Бойко Рашков и Кирил Петков, като хора, които са разпоредили незаконни действия“, каза Добрев пред множеството.

"Трябва да решим проблема с инфлацията и знаем как. Голяма част от този проблем е във веригите. За разлика от служебното правителство, което казва, че няма да води война с веригите, ние ще водим война с веригите. Какви са тези надценки от 100%?! По времето на ГЕРБ бяха 20 - 30% и им стигаше", продължи Добрев. Според него парите се взимат от хората чрез високия ДДС, но те не отиват в бюджета, а във "фабриките за ДДС". А оттам - в офшорки.

Трябва да има правителство, защото в противен случай ще продължим да затъваме. Всеки глас за ГЕРБ, е глас за правителство. Предишния път не ни стигнаха шест гласа, за да направим правителство, каза в заключение Добрев.

 

 

 

Станете почитател на Класа