Силвио Берлускони пристига у нас

Италианският премиер Силвио Берлускони пристига днес у нас на официално посещение по покана на българския си колега Бойко Борисов. Това е първата визита на европейски лидер в София от поемането на управлението на страната от правителството на ГЕРБ. Двамата министър-председатели договориха настоящата си среща в София в началото на септември на международен форум в Гданск.
Официалното посрещане на италианския премиер ще бъде на пл. „Св. Александър Невски”. Министър-председателите Борисов и Берлускони ще приемат почетния караул и ще положат венец пред Паметника на Незнайния воин. Веднага след приключването на церемонията е срещата им на четири очи в кабинета на премиера Борисов. По-късно на церемония в италианското посолство министър-председателят на България ще бъде награден с Орден за заслуги на италианската република.
Премиерът Силвио Берлускони ще има среща и с президента Георги Първанов. Италианският правителствен ръководител ще бъде удостоен с най-високия държавен орден „Стара планина” с лента.

Станете почитател на Класа