В СДС одобряват Фандъкова за кмет

Райко Байчев

Номинираната от ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова вероятно ще получи подкрепата на СДС. Това заяви вчера пред „Класа“ зам.-председателят на СДС-София Любен Петров преди заседанието на Градския съвет на партията късно вечерта. Така позицията на СДС ще съвпадне с тази на коалиционния им партньор ДСБ, които още преди две седмици декларираха, че ще подкрепят Фандъкова.
„На проведения Национален съвет на СДС общото мнение беше да има единен кандидат и ако подходящ управляващ управленец бъде издигнат от ГЕРБ, да го подкрепим. В този дух бяха и разговорите с останалите политически сили“, заяви пред БНР членът на НС на СДС Владимир Кисьов. Според Кисьов издигането на самостоятелни кандидатури от страна на ССД и РЗС може да изиграе лоша шега на десните партии, които са членки на ЕНП. „Освен това битката на останалите партии не е с Йорданка Фандъкова, а с Бойко Борисов“, заяви още Кисьов. Самият той бе спряган за кандидат-кмет на сините, но участието му в местните избори в крайна сметка отпадна. На последното заседание на НС на СДС сините бяха разделени 50 на 50 в подкрепата си за Фандъкова.
„На следващите местни и президентски избори Синята коалиция трябва да участва в разширен вариант и със самостоятелни листи и да издигне кандидатура за президент и вицепрезидент“, съобщи вчера позицията на СДС-Плевен кметът на града Найден Зеленогорски. Добре е да търсим вариант за широка дясноцентристка коалиция, заяви Зеленогорски.

Станете почитател на Класа