БСП решава за предизборния щаб и трима служебни министри

БСП решава за предизборния щаб и трима служебни министри
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.08.2022
  • Сподели:

БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди структурата и състава на Националния предизборен щаб на партията. Очаква се и позиция за статута на тримата членове на съвета, които станаха министри в назначеното от президента служебно правителство, предаде  БНР.

 

Очаква се да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на БСП. Предвижда се Националният съвет да приеме и решения, свързани с предсрочния вот на 2 октомври по отношение на формулата и начина на участие БСП в изборите за народни представители, определянето на критериите и процедурите за издигане на кандидати на БСП.

Няма да бъде отмината и темата за тримата от новите министри в служебното правителство, които са известни и като вътрешна опозиция на партийното ръководство на БСП – правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Кристиан Вигенин от изпълнителното бюро на БСП коментира:

"Имаме процедура в устава, която изисква представителите на БСП в правителството да бъдат с одобрението на Националния съвет. Националният съвет вече подходи веднъж по този начин миналата година, когато Янаки Стоилов, като член на Националния съвет беше поканен да участва в служебен кабинет. Създадена е вече такава практика. Тя не беше спазена този път. Въпрос на преценка е какви действия трябва да се предприемат. Ще видим".

 

Станете почитател на Класа