Дрийм тиймът на Борисов защити купуването на гласове

Дрийм тиймът на Борисов защити купуването на гласове
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2022
  • Сподели:

На снимката е дрийм тиймът на Борисов. Неговите любимци, адвокати, бранители и говорители на неговите идеи.

Отляво надясно Юлий Москов, небезизвестният Бареков, който наднича зад един монитор (беше се обърнал срещу Борисов, но се върна в лоното му), нататък Блъсков младши, главен редактор на в. „Труд”, Блъсков старши, издател на същия вестник, Недялко Недялков, издател на сайта „Пик” и в. „Ретро”, Соня Колтуклиева, която се представа която разследваща журналистка (и тя се беше обърнала за кратко срещу Борисов, но се преметна обратно), проф. Антоанета Христова, титулувана в медиите като политически психолог, Стъки – Станислав Недков, състезател по смесени бойни изкуства (ММА) титулуван още като философ и политолог, до него Христо Стоянов, писател, накрая депутатката от ГЕРБ Лили Друмева. Там присъстваха, но не се виждат на снимката още и Илиана Беновска, Ива Николова и др.

 

 

Какво е общото между всички тези? Познати са от всички телевизии, повечето от тях обикалят студиите да бранят Борисов. Недялков неотдавна при ареста му беше заснет в предаванията на живо от бариерата пред дирекция на полицията да вика на оградата „Пуснете ме да се уверя дали е жив”.
Този отбор мечта се събра на пресконференция в БТА, като инициативен комитет, който събира подписи за премахване на машинното гласуване.

Чуха се разни лъжи, като например, че само във Венецуела и България гласували машинно.

Всеки от този дрийм тийм се изказа по свой начин срещу машинното гласуване. Блъсков старши го нарече атентат срещу правото на избор и също така обяви последните парламентарни избори за фалшиви. Тази идея развиха и други. Малкото Блъсковче, което на ръст и тегло е по-голямо от баща си, станал по наследство главен редактор на всекидневник като него, допълни, че трябва да се прекрати престъплението машинен вот, което докарало сегашните на власт.

Юлий Москов, представен от „Пик” като „един от най-известните журналисти” призова „да не се страхуваме, а да влезем в боя!” Боят е срещу „професионалните лъжци”, които ни управляват. (Като ги гледа човек на пресконференцията, се сеща точно за този израз).

Христо Стоянов мотивира отказа от машините с това, че имал тремор на ръцете, като него били 70 хил. българи и не можел да гласува другояче освен с бюлетина.

Бареков и проф. Антоанета Христова развиха идеята за манипулации в „черната кутия”. А герберската депутатка заговори, че така навремето Хитлер е дошъл на власт, защото не му дали отпор навреме. И т. н.

И накрая Недялков от името на комитета призова да се гласува в тяхната подписка за премахване на машините. И как да се гласува? …В интернет, на електронна платформа, през сайта „Пик” и във Фейсбук. Е, допускат да се гласува и физически.

Така топ-журналистите защитиха правото на ГЕРБ да си купува избори. Защото досега не е измислена система за купен вот с машинно гласуване. Това обяснява, че в ромските махали из България рязко спадна процентът на гласувалите на последните избори. Рязко спадна и процентът за ГЕРБ, ВМРО и др. като Марешки. Докато с бюлетините има отработена система как гласоподавателят да се отчете за „правилното“ си гласуване и да вземе 50 лева.

Така дрийм тиймът изпълни въжделенията на Борисов, събирайки подписи електронно срещу машинното гласуване.

 

 

 

Станете почитател на Класа