ИТН ще подкрепи вота на недоверие

ИТН ще подкрепи вота на недоверие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.06.2022
  • Сподели:

От „Има такъв народ“ ще подкрепят вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков, внесен от ПГ на ГЕРБ-СДС. Това обяви председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов след консултации с бившите управляващи.

 

„Излязохме от коалицията. Ние нямаме никакви основания да подкрепяме този вреден кабинет“, категоричен бе Тошко Йорданов.

Той добави, че не желае да коментира повече по темата.

По-рано през деня, ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание иницииране на вот на недоверие срещу кабинета "Петков". След проведени консултации, ДПС и "Възраждане" обявиха, че ще подкрепят вота на недоверие.

Коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ - БСП и „Демократична България“, застанаха зад кабинета. Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов предсрочни избори биха били пагубни за страната и хвърлянето й в още по-голяма криза е безотговорно.

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски смята, че очакванията на гражданите не са предсрочни избори. По думите му в рамките на този парламент никакво правителство извън това, което управлява държавата в момента, не е възможно.

В понеделник, парламентарната група на "Има такъв народ" се разцепи и петима депутати от партията, както и спортният министър в оставка Радостин Василев, се отцепиха от партията. Причината беше обявеното напускане на ИТН от управляващата коалиция, след като лидерът на партията изтегли министрите си от правителството.

Станете почитател на Класа