Слави Трифонов разтури коалицията, изтегля всички министри на ИТН

Слави Трифонов разтури коалицията, изтегля всички министри на ИТН
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.06.2022
  • Сподели:

Кирил Петков е обещал на различни лидери, че ще вдигне ветото на Северна Македония и това ще се случи

Премиерът води друга външна политика, различна от тази на външния министър. Различна от политиката на парламента, различна от политиката на КСНС при президента. Премиерът си има свой външен министър – Весела Чернева. Петков е обещал на различни лидери, че ще вдигне ветото на Северна Македония и това ще се случи. Това заяви в извънредно обръщение лидерът на ИТН Слави Трифонов.

 

По думите му, по този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение.

"Македония е важна част от нашата история. Никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича национално предателство", отсече Трифонов. 

"По отношение на бюджета - откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата летят едни милиарди....Това ме ужасява. Всеки лев е важен. Никой няма право да експериментира с нашите пари. Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България 9 млрд за 9 дни през декември 2021 г. 4 млрд се изхарчиха от енергетиката.

1,2 млрд се взеха, за да се купи зърно, но зърно няма, а и 1,2 млрд. лв. няма. Повечето т.нар. мерки, планирани за актуализацията на бюджета, ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото пари на гражданите. 

Освен захвърлянето на българските интереси,

"Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта социални мерки и пенсиите, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води към разруха.

Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. За разлика от ПП, аз не съм такъв. От днес изтеглям министрите на ИТН от кабинета и слагам край на коалицията и на тази агония", отсече в заключение той.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа