Мистерията около коалиционния съвет се заплита

Мистерията около коалиционния съвет се заплита
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.06.2022
  • Сподели:

На влизане за поредния Коалационен съвет някои от участниците в срещата заявиха, че не са наясно какво точно ще се обсъжда тази вечер

 

Владислав Панев от Демократична България:

"Предполагам - злободневните теми в обществото. Които са и актуализираният бюджет, който трябва да бъде внесен в парламента, следващата седмица вероятно, Македония..." .

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ очерта друг потенциален дневен ред:

 

"Доколкото разбрах, днешната среща ще е на тема "Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като за да тръгнат средствата от ЕС, разбрахме, че Народното събрание до края на годината трябва да реализира редица законопроекти като юридическта гаранция за тези средства от ЕС".

 

От „Има такъв народ“ имат свое предложение за техническа актуализация в бюджета, която е свързана с увеличаване на възнагражденията във висшите училища. Текстовете са в седмичната програма на депутатите.

 

Мистерията около коалиционния съвет се заплита

 

На въпрос на БНР дали така е логично да постъпват коалиционните партньори, след като през юни със сигурност от правителството ще бъдат внесени нови текстове в бюджета, Балабанов отговори, че промяната е обсъдена с партньорите и е одобрена от ресорния министър.

 

Станете почитател на Класа