Агент на кремълската пропаганда отново активиран срещу Пеевски

Агент на кремълската пропаганда отново активиран срещу Пеевски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.05.2022
  • Сподели:

“Фирма, свързвана с...“. Това е една от любимите опорни точки на олигархичния кръг „Капитал“. Спазвайки златното правило на кремълската пропаганда, първо се създава мита, а след това той се ползва като доказателство срещу врага. 

 

В случая врагът е ясен – депутатът от опозиционната ДПС Делян Пеевски. Превърнал се през годините във враг № 1 на „Капитал“ и неговия създател – енергийният олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев. Причината – Пеевски и колегите му от ДПС твърде много и твърде често вадят наяве аферите на прокремълското звено за мръсни поръчки у нас, контролирано от Прокопиев. А това осветляване на „Капитал“ пречи на прикритието им на прозападна организация, проповядваща демократичните ценности. 

 

Но това всички го знаем. Знаем и технологията по очерняне – активира се един от десетките бутони за разпръскване на опорки и той започва да бълва фейкове. Или полу-фейкове. Важното е да бъде ударен Пеевски и така да бъдат скрити аферите на самия Прокопиев и пешките му у нас. 

 

Агент на кремълската пропаганда отново активиран срещу Пеевски

 

Но да се върнем на актуалния фейк - „Правителството бърза да плати 100 милиона на фирма свързана с Пеевски преди Еврокомисията да ги одобри“. Статия с това гръмко заглавие се появи в сайта на руският зет и прокремълска пешка за руска пропаганда – Атанас Чобанов. Дори бегъл поглед на статията показва, че е „сделана“ по любимия модел на съветската пропаганда. В материала отривисто се говори за „фирма, свързвана с Пеевски“, а в заветното „свързВана“ е и разковничето на лъжата. 

 

Фирмата не е на Пеевски и това се вижда не просто в проверка на официалните регистри на страната, но и в самите търсачки на Bird.bg. Не е и свързана. Няма нито един факт, който да доказва такава връзка. Затова фирмата се описва като „свързвана“ – или иначе казано преди няколко години някоя от медиите на олигархът Прокопиев е заявила, че се предполага такава връзка и за медийната машина на каолиновия бос това е станала основата на бъдещи фейкове срещу Пеевски. 

 

Така днес на бял свят се ражда поредната опорка срещу депутата, непочиваща на нито един факт, но много удобна за предъвкване от кръга „Капитал“. 

 

За да разберем каква е причината за поредния медиен залп срещу Пеевски пък е достатъчно да си припомним, че само през миналата седмица бяха направени няколко важни разкрития. Първо Прокопиев посяга към летище Равнец в опит да построи там завод за водород с пари от същия План за развитие, който днес руския зет се пробва да пришие на Пеевски.

 

И второ – с благословията на властта Прокопиев се опитва да пусне пипала в ББР, за да се вдигне прага за кредитиране над 5 млн. лв. и така да си осигури съфинансиране, с което да успее да пробута проекта си за водород, солари и батерии. С две думи – Прокопиев готви поредната си кражба. И затова всеки, който разкрива далаверите му, ще бъде на мушката на медийната му пропагандна машина в следващите дни и месеци. Така че – следете срещу кого се насочва медийното оръжие на олигарха, за да разберете кой рови в далаверите на Прокопиев и пъха прът в колелото на аферите му.

 

Станете почитател на Класа