Премиерът обеща: Ще защитим всяко евро за България

Брюксел толерира откритата и честна политика и трябва да бъде ясно, че всяко едно евро, изпратено в България, ще бъде защитено, категоричен бе премиерът Бойко Борисов пред медиите след срещата си с председателя на ЕП Йежи Бузек вчера.
Премиерът изрази благодарност за подкрепата на европейските институции за България и българския народ, който „не заслужава години наред да бъде наричан най-бедния и корумпиран в Европа”.
Действията на правителството в борбата с корупцията са в правилната посока, каза от своя страна Йежи Бузек след срещата си с българския премиер. Председателят на ЕП изрази удовлетворението си от амбициозния дневен ред на българското правителство и активната проевропейска политика на кабинета „Борисов”. Според него това е солидна основа за бъдещо сътрудничество на България с европейските институции. Очаква се до края на годината Бузек да посети страната ни по покана на премиера.
Положителните мерки на кабинета в борбата с организираната престъпност и корупцията, процесът на усвояването на европейските средства в България, както и енергийната политика на страната, в т.ч. реализацията на проектите „Набуко“ и „Южен поток“, бяха основните теми по време на срещата.

Станете почитател на Класа