Разпитват Сертов и Драшков за "Галерия"

Комисията за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) ще разпита на следващото си заседание за делото „Галерия“ бившия председател на агенцията Петко Сертов и заместника му Иван Драшков, който бе уволнен. Това съобщи вчера в парламента след извънредното заседание на комисията лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Очаква се делото да бъде разсекретено до две седмици. Но преди това според Сидеров ще бъде питан председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) Цвета Маркова каква част от „Галерия“ може да бъде отворена.
Мотивите за образуване на делото са свързани със становище, направено след сигнал на Петко Сертов – това личи от справките, каза председателят на комисията Иван Костов. По думите му въпросното становище не е подписано от Петко Сертов. Той обаче е предложил да бъдат подслушвани журналистите.
Според Костов делото е образувано по каналния ред, но уточни, че дело се отваря по инициатива на оперативен работник с разрешенията на директор на дирекция.

Станете почитател на Класа