Дончев оцени възможността ГЕРБ да управлява след изборите

Дончев оцени възможността ГЕРБ да управлява след изборите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.10.2021
  • Сподели:

Локдаун или допускане до местата със зелен сертификат - какъвто и вариант да се приеме, все е лошо. Това заяви за Нова тв Томислав Дончев от ГЕРБ. 

 


Той уточни, че зелените сертификати при 20% ваксинирано население е мярка, която или ще се спазва лицемерно, или няма да се спазва въобще. Дончев заяви, че е трябвало да се ползват последните 4-5 месеца за по-ефективен напредък по отношение на ваксинацията.

"Преди 10-11 месеца проблемът бе недостатъчните ваксини, сега има достатъчно. Не искам да влизам в евтини спекулации, но създаването на доверие към ваксините е отговорност на всички. Личният пример е от огромно значение. Изпусна се възможността. Сега което и да е от двете решения да се приеме, все е лошо", добави депутатът от ГЕРБ.

"Гледах по Нова тв да питат мъж от един град ще се ваксинира ли, а той казва: "Не, защото хората умират". Аз в рамките на тази година преболедувах ковид и съм с 2 дози. Когато има необходимост и от трета доза, не се притеснявам да го направя публично, както го направих и първия път", уточни той.

"Опазил ме Бог да твърдя че сме безгрешни, особено като управляваме стихия, с която се сблъскваме за първи път. Винаги се допускат грешки", добави Дончев.

По думите му има пазарни спекулации при търговията с тока.

"То е ясно, че, като един се храни добре, всички гладуват. Ако знаех кой е и можех да го докажа, щях да говоря с имена. Може да се направят няколко неща. Когато има криза, свързана с търсене и недостатъчно предлагане, всички, учили икономика, знаят, че основното правило е да предложиш повече", добави депутатът.

"Всички тецове, водно-електричски централи би трябва да работят с пълна мощност, което би натиснало цената надолу. За мен е иронично 3 месеца след началото на кризата да сме в режим на свободна дискусия и даване на идеи. Отдавна трябваше да взимаме решения. Няма едно решение", каза той.

По думите му е възможно ГЕРБ да управлява след изборите, но с много ниска вероятност.

"Труден отговор е да кажем с кого. Обичайно в годината назад сте ме питали много пъти. Все пак обаче има форми на политическо взаимодействие, които не биха били приети от хората, които ни подкрепят", добави Дончев.

Станете почитател на Класа