Бойко Борисов разговаря с Владимир Путин за енергийните проекти

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор вчера с руския си колега Владимир Путин, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата са обсъдили задълбочаването на традиционно добрите политически отношения между България и Руската федерация.
Борисов и Путин са разговаряли и за проектите, по които двете страни са партньори - газопровода „Южен поток”, петролопровода „Бургас – Александруполис” и строежа на АЕЦ „Белене”.
„В момента страната ни проучва детайлите по сключените договори”, е уточнил премиерът Борисов.
Бойко Борисов и Владимир Путин постигнаха договорка в бъдеще да продължат активните разговори по партньорските проекти, а експертите на двете страни да ускорят работата си в тази сфера.



Премиерът пита ДКЕВР за цената на тока

Вчера Бойко Борисов изпрати и писмо до председателя на ДКЕВР Константин Шушулов, в което настоява да получи точна информация за отчетността на електроразпределителните дружества. Премиерът настоя да получи данни и за заплатите на служителите в енергийния регулатор и за начина на формиране на действащите крайни тарифи на електрическата енергия за стопански и битови потребители.

Станете почитател на Класа