Хамид: Никой не ни е търсил за диалог. По-вероятно е да вървим към нови избори

Хамид: Никой не ни е търсил за диалог. По-вероятно е да вървим към нови избори
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.04.2021
  • Сподели:

 

Суверенът каза тежката си дума. С гласуването на изборите така подреди политическите партии в парламента, че заяви недвусмислено, че иска промяна и трябва да се сложи край на този модел на управление, изтъква той

 

 

 

„В политиката непоискана подкрепа по принцип не се дава. Суверенът каза тежката си дума. С гласуването на изборите така подреди политическите партии в парламента, че заяви недвусмислено, че иска промяна и трябва да се сложи край на този модел на управление".

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия депутатът от ДПС Хамид Хамид.

 

"Нашият прочит на резултатите води до извода, че кабинет на новите партии в НС може да бъде подкрепен. Ние говорим за евентуална подкрепа, тъй като трябва да видим каква програма ще предложи едно управляващо мнозинство, защото за нас са важни приоритетите и целите, които ще предложи бъдещият кабинет”, подчерта той.

 

Той обясни, че подкрепата е евентуална, защото трябва да се видят какви ще са предложенията за управлението. Те трябва да съответстват на целите и приоритетите на ДПС. Програмата на ДПС трябва да даде резултат и да видим ускорено икономическо развитие на страната, каза Хамид.

 

Суверенът така подреди политическите партии на изборите, че недвусмислено каза - нужна е промяна. Затова нашият прочит е да дадем евентуална подкрепа на новите партии в парламента, каза Хамид Хамид, депутат от ДПС, пред Нова тв.

 

Досега не сме били търсени от никоя политическа партия за разговори, каза още Хамид.Според него е странно, че нито една партия не комуникира с друга в момента. Шареният парламент дава знак, че трябва да има диалог. Ако няма такъв, има ясно разписана конституционна разпоредба, която упълномощава държавният глава да направи служебен кабинет, каза още Хамид.

Трябва да се види какво ще направят партиите при връчването на първите два мандата и после ще се прецени какво ще се направи, ако третият мандат е на БСП. "Вчера ясно заявихме, че няма да подкрепим кабинет на загубилите партии - ГЕРБ и БСП", подчерта Хамид.

Според него предсрочни избори са най-вероятната хипотеза.

Не виждам партия на държавния глава, ако се наложи, той трябва да организира предсрочни избори със служебен кабинет и аз съм сигурен, че ще се справи с тази задача, допълни още Хамид.

Той нарече глупост търсенето на връзка между ДПС и Демократична България, за която спомена Бойко Борисков. Както и търсенето на връзка с която и да е друга партия.

Когато му дойде времето ще се докаже как Борисов е свързан с акцията в "Росенец", посочи депутатът. С Христо Иванов дойдоха и искрени хора, които искаха да отидат на плаж с кърпите си, но имаше и такива, които търсеха провокация и това бе установено, допълни още Хамид. "Очакваме още глупости да бъдат изречени по "Росенец" и тогава ще извадим фактите", каза Хамид.

Самият господин Румен Гечев звучи като многострадалната Геновева, коментира Хамид по повод изказването на депутата от БСП за връзка на ДПС с Демократична България.

По отношение на законопроектите, които се внасят - те говорят за започнала предизборна кампания, каза Хамид. Промените за съдебната система няма как да станат за седмица-две, това са сериозни реформи. Аз не смятам, че съдебна реформа може да бъде извършена за няколко седсмици, каза още Хамид. Той потвърди, че ДПС няма промяна в отношението към главния прокурор и ръководителя на КП КОМПИ.

За партийната субсидия - или минаваме на 0 лева, или държавата да поеме издръжката - готови сме и на двата варианта. ДПС е готово да внесе законопроект за 0 лева субсдидия, каза Хамид.

 
 
 

 

Станете почитател на Класа