Нинова изброи условията на БСП към Слави Трифонов, за да има правителство

Нинова изброи условията на БСП към Слави Трифонов, за да има правителство
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.04.2021
  • Сподели:

БСП е третата политическа партия, която влезе на преговори с президента Радев. Председателят на левицата Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и Георги Свиленски са представителите на левицата, които ще обсъждат предстоящото съставяне на правителството с президента. 

 


"Ние имаме последователна политика и ясни и конкретни решения по всички въпроси, които поставихте. Последните 4 години сме отстоявали политиките си. Сега е необходимо да се състави стабилно правителство, предвид тежката криза. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ", каза Корнелия Нинова.  

"Бихме подкрепили правителство на втората политическа сила при няколко условия - да се предприемат спешни и важни стъпки за преодоляване на икономическата, здравната и социалната криза, да се започне обективна ревизия на кабинета на Борисов, план за устойчивост и нови изборни правила, които да гарантират прозрачност и честност. Абсолютно готови сме", допълни тя. 

"Факт са нашите първи законопроекти, ориентирани към повишаване на доходите, подкрепа на бизнеса и младите семейства. Ще представим проверките, които сме събрали. По плана за устойчивост - поискахме да бъде разгледан, готови сме с наши предложения за усъвършенстване. В промените на Изборния кодекс - искаме видеонаблюдение, машинно гласуване и активна регистрация, за изчистване на мъртвите души", завърши Нинова.

Станете почитател на Класа