Курумбашев: Притеснявам се за Слави и правителството му! Следващата седмица...

Курумбашев: Притеснявам се за Слави и правителството му! Следващата седмица...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.04.2021
  • Сподели:

„Това, което е интересно от парламентарните избори е, че миналата неделя научихме, че формалният победител е ГЕРБ. Формално през тази седмица обаче се разбра, че неформалният победител е Слави Трифонов и партията му „Има такъв народ“.

 


Леко почнах да се притеснявам, че получавайки подкрепа от ГЕБ, БСП и ДПС Слави ще получи подкрепа от 240 гласа. Подобно нещо се е случвало само по времето на БКП. Ако стане това той няма да има опозиция“, това заяви Петър Курумбашев, който бе продуцент на предаването „Ку-Ку“, от което започна телевизионната кариера на Слави Трифонов.

Прогноза за Слави като политик и шоумен


„Ще се въздържа от това да правя прогнози за него, но мога да ви кажа какво му се е случило от 1994 година досега. Нека да не се смеят за това, което правихме в „Ку-Ку“ – това е най-доброто предаване, правено в България. 

Двамата от основателите на предаването са и част от редиците на ГЕРБ – Радо Чолаков и Любен Дилов-син. Да не се окаже така, че като се подиграват на Слави се подиграват и на други партии“, предупреди Курумбашев в сутрешни блок на БНТ.

 

 

 

„Предаването още от началото се опитваха да го обвързват политически. Още тогава разбрахме, че да казват това, което искаш е трудно. Но Слави говори – защитата на медицинските сестри, референдума и т.н.

Слави материализира това понятие за род и родина. В чужбина щом се съберат българи какво правят – слушат песни на Слави“, допълни Курумбашев.

Правителство и игри


„Правилата на играта са жестоки – то е като за играта „Стани богат“. Слави сега спечели половин милион и му предстой въпрос за един милион.

Ако направи правителство сега хората ще си кажат –да, ето го, влезе в парламента, договори се със старите партии и стана като тях. Това е лошата версия за него

Осъзнах всъщност, че каквото и правителство той да предложи, то то ще бъде прието.

Интересно ми е ако има предсрочни избори на 4 или 11 юли какво ще покажат резултатите“, допълни той.

„Слави е в правото си да поиска чиста победа. Може да поиска и втори тур на изборите.

Изглежда, че рулетката ще започна да се върти бързо през идващата седмица“, допълни Курумбашев.

Станете почитател на Класа