Явор Божанков: Цялата отговорност сега пада на Слави Трифонов. Той ще реши бъдещето на България

Явор Божанков: Цялата отговорност сега пада на Слави Трифонов. Той ще реши бъдещето на България
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.04.2021
  • Сподели:

Крум Зарков и Янаки Стоилов искат оставката на Нинова. Оставката може да се гледа единствено в контекста на събитията в държавата. Ако тя остане напред пред интересите на държавата ще бъде самоубийство за БСП, смята Божанков.

 

БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов, с или без експерти. Нашата цел – е да премахнем модела Борисов от властта. Сега имаме исторически шанс да свалим ГЕРБ от власт.

 

Цялата отговорност сега пада на Слави Трифонов. Той ще реши бъдещето на България. Ако пропуснем този шанс, ако се провалим и не може да се направи кабинет, ще Борисов ще се върне на бял кон.

 

Това коментира в студиото на Би Ти Ви социалистът Явор Божанков, депутат от гражданската квота на БСП.

Убеден съм, че Борисов не може да направи управление. Сега ще докажем, че сме реална опозиция. А Слави Трифонов ще ни убеди, че не е някакъв проект на Пеевски, изтъкна Божанков.

Той открито призна, че БСП е претърпяла огромна загуба, но оставката на Корнелия Нинова е въпрос на вътрешно-партийно решение и според него този въпрос не би трябвало да е на дневен ред

Не можахме да убедим хората, че не сме част от статуквото, че не сме алтернатива. Затова претърпяхме толкова тежка загуба на тези избори. В БСП трябва да проявим скромност, да признаем тази загуба, но ние ще работим за промяна. Въпросът за вътрешния избор на председателя е дълъг процес. Но българските граждани не се интересуват от вътрешнопартиен живот. Зарков и Стоилов искат оставката на Нинова. Оставката може да се гледа единствено в контекста на събитията в държавата. Ако тя остане напред пред интересите на държавата ще бъде самоубийство за БСП, смята Божанков.

 

 

Станете почитател на Класа