Ето как западните медии отразиха триумфа на Слави Трифонов на изборите

Ето как западните медии отразиха триумфа на Слави Трифонов на изборите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.04.2021
  • Сподели:

Второто място на партия "Има такъв народ" е най-коментираният факт от западните медии, които отразиха парламентарните избори в България, пише Труд бг.

 

"Нова популистка партия, водена от телевизионното лице Слави Трифонов, излезе рамо до рамо със социалистическата партия, с резултати 17% и 15%", коментира Евронюз. Според медията, резултатът от вота ще направи трудно формирането на управляваща коалиция.

 

Станислав Трифонов, известен просто като „Слави“ за повечето българи - се нареди на второ място според прогнозите на социолозите.

 

Той е познато лице в България, като водещ популярно късно токшоу, а сега ръководи партия срещу статуквото, наречена „Има такъв народ“.

 

Очакваше се, че тя ще постигне висок резултат, но никой не предвиди колко висок.

 

Трифонов отказа всякакви интервюта и избра фейсбук, за да благодари на привържениците си: "Днес ние сме големите победители. Взехте обратно властта и промяната е неизбежна", цитира думите му Евронюз.

 

"Предложените от партията политики остават неясни, а подходът й може да се нарече популистки, но тя е новата политическа сила, с която всички трябва да се съобразяват", коментира Евронюз. 

 

Ройтерс: "Новата антисистемна партия „Има такиъв народ“ на популярния телевизионен водещ и певец Слави Трифонов се класира на второ място с 18,3% от гласовете, следвана от опозиционните социалисти с 14,9%, показват предварителните данни".

 

"Дойче веле": "С изненадващ резултат партията на протеста "Има такъв народ" е на второ място с 19%. Тя се от ръководи от телевизионния водещ и изпълнител, отричащ COVID-19, Слави Трифонов".

 

Асошиейтед прес: "Има такъв народ", водена от популярния ТВ водещ Слави Трифонов постигна второ място на изборите с 18.2%. Социалистическата партия остана трета с 14.9%".

 

 

 

 







Станете почитател на Класа