Гласуват с фалшиви ЕГН-та в Добрич

Гласуват с фалшиви ЕГН-та в Добрич
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2021
  • Сподели:

До РИК Добрич са стигнали сигнали от различни секционни избирателни комисии, че за лица, притежаващи Удостоверения за гласуване на друго място, след справка в Дирекция ГРОН е установено, че ЕГН не отговаря.

 

В тази връзка от РИК призоваха всички членове на секционни избирателни комисии в областта да бъдат бдителни и внимателни.

 

„При явяване на гласоподавател с Удостоверение за гласуване на друго място, първо да извършват справка в ГРОН и след това да допускат лицето да упражни правото си на вот, ако е регистрирано“, съобщи председателят на РИК Добрич Цонка Велкова.

 

До този час има само един подаден сигнал по надлежния ред, допълни още тя. Сигналът е бил подаден от гражданин, че в 7,00 ч. не му е разрешено от СИК да упражни правото си на вот чрез машина за гласуване и му е било заявено, че машинно може да гласува в 8,00 ч. и след това.

 

„Надлежно разгледахме сигнала и указахме на СИК да допуска всеки до възможността машинно да упражни правото си ват, при желание от избирателите.

 

Проблемът в случая е бил, че в 7,00 ч., когато гласоподавателят е чакал отварянето на секцията, все още машината не е била стартирана“ – разясни председателят на РИК.

Станете почитател на Класа