Машина бърка номерата на партиите с преференции

Машина бърка номерата на партиите с преференции
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2021
  • Сподели:

Районната избирателна комисия във Велико Търново започва проверка да бъде ли спряно машинното гласуване в областта. Причината е сигнал от коалиция, че нейната листа в машините за гласуване в различни секции в област Велико Търново е разбъркана и при натискане на бутоните за преференции излизат имена, които са различни от подредбата, одобрена с решение на РИК.

 

От коалицията настояват машинното гласуване да бъде спряно. 

 

„Не е спряно машинното гласуване, за да се спре трябва да се направи проверка, трябва да имаме официално становище на РИК. Нямам официална жалба“, заяви председателят на Районната избирателна комисия Десислава Йонкова пред БНР.

 

Няма яснота кога ще бъде направена проверката и какъв ще е резултатът от нея. 

 

Във Великотърновска област общо 209099 гласоподаватели могат да упражнят правото си на глас в 426 секционни избирателни комисии. Избирателни секции за пациенти с Covid-19 са разкрити в пет лечебни заведения.

 

Шест мобилни избирателни секции са предвидени за лицата, поставени под задължителна карантина заради Covid-19 в областта. Четири подвижни секции ще обслужват хората с увреждания в областта. Доставените устройства за машинно гласуване са 313. За осем мандата в Четвърти многомандатен избирателен район са регистрирани 241 кандидата от 30 партии и коалиции.

Станете почитател на Класа