Правителството ще разгледа решение за приемане на Национална стратегия за финансова грамотност

Правителството ще разгледа решение за приемане на Национална стратегия за финансова грамотност
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.02.2021
  • Сподели:

 

В дневния ред е и проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование

Правителството ще разгледа решение за приемане на национална стратегия за финансова грамотност и план за действие (2021 – 2025 г.) към Националната стратегия за финансова грамотност на Република България, предаде агенция „Фокус“.


Това предвижда дневният ред на днешното заседание на Министерски съвет. Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат редовно правителствено заседание чрез видеоконферентна връзка от 10.00 часа.

 

На заседанието ще бъде представен доклад относно информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за 2020 г. Ще бъде обсъден и проект за определяне на средствата от държавния бюджет за 2021 г. за финансиране на духовните училища и за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на образованието и науката за 2021 г. Също така ще бъде разгледан проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

 

По време на заседанието ще бъде обсъден и проект на постановление за приемане на наредба за условията и реда за регистрация и идентификация на участниците, съхраняването на данни за организираните онлайн залагания и за подаване на информация за хазартните игри към сървър на националната агенция за приходите.
Ще бъде разгледан и проект за изменение и допълнение на правилника за издаване на българските лични документи.

 

 

 

Станете почитател на Класа