ДСБ и БСП обявяват кандидат-кметовете си

През първата седмица на септември ще се проведе председателски съвет на ДСБ-София и на това заседание ще се вземе решение как партията ще се яви на изборите за кмет на София. Това заяви вчера Атанас Атанасов, председател на ДСБ-София, пред агенция „Фокус“.Той добави, че на тези избори част от тъмносините предпочитат да се явят във формата, в който се явиха на изборите за Народно събрание – като Синята коалиция, но има и гласове, че трябвало да имат собствена кандидатура.
В началото на септември и БСП също ще определи номинациите за кмет на София.„Идната седмица ще бъде обсъден конкретният механизъм, по който номинациите за кмет на София на БСП да бъдат утвърдени от софийската организация“, коментира вчера зам.-председателят на Градския съвет на БСП-София Илияна Йотова. Според нея вече има няколко имена. Сред тях са Георги Кадиев, Тодор Модев, Таско Ерменков и Илияна Йотова.


Костов проверява ДАНС за „Партийно инженерство“

Една от първите задачи на парламентарната комисия за контрол на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) ще е да се провери дали българското ФБР се е занимавало с "партийно инженерство" и дали се е месило директно в политическата система на страната. Това каза вчера пред БНР първият ротационен председател на комисията Иван Костов.

Станете почитател на Класа