Правителството назначи 10 нови областни управители

„Класа“

Министерският съвет назначи вчера 10 нови губернатори и така 28-те области на страната вече имат областни управители от ГЕРБ.
Видин се поема от адвоката и бивш общински съветник от ГЕРБ в крайдунавския град Пламен Стефанов. Ръководството на област Кюстендил е поверено на Любомир Анчев от ГЕРБ. Той ще замести Любомир Дермански, който изкара два мандата на поста. Досега Анчев беше директор на спортното училище в града и общински съветник от групата на ГЕРБ.
26-годишният активист на ГЕРБ Николай Нанков е новият областен управител на Ловеч. Той е програмен специалист във фирма за европейски фондове. За отбелязване е, че досегашният областен управител Сурай Велиева също беше в младежка възраст (28 г.), когато през 2005 г. пое поста.
Д-р Дончо Баксанов е новият областен управител на Пазарджишка област. Досега той беше началник-отдел в Регионалната ветеринаромедицинска служба в града и общински съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент. Кандидатурата му за губернатор бе издигната от регионалната структура на неговата партия в Пазарджик и подкрепена единодушно от всички останали.
Иван Новкиришки, председател на Общинския съвет в Червен бряг, поема Плевенска област. Ветеринарният лекар Валентин Василев пък ще ръководи администрацията в Разград. Василев беше главен инспектор отдел "Здравеопазване на животните" към ветеринарната служба в града, а през 2007 г. бе избран за общински съветник от ГЕРБ.
Марин Кавръков, зам.-шеф на Общинския съвет в града, е новият областен управител на Сливен.
Общинар става губернатор на Стара Загора. Шефът на групата на съветниците на ГЕРБ Йордан Николов поема поста от Мария Нейкова.
Издателката Таня Димитрова ще защитава интересите на държавата в Ямбол. Начело на областната управа в Шумен пък застава предприемачът и местен водач на ГЕРБ Димитър Александров.
На вчерашното си заседание министрите освободиха Весела Лечева от поста председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Промяната е наложена от преобразуването на агенцията в Министерство на физическото възпитание и спорта. Освободен е и председателят на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” Николай Боршуков. От правителствената информационна служба допълват, че на 17 август той е депозирал заявление за прекратяване на правомощията му.

Станете почитател на Класа