Синът на Добри Далаверата става политик при Слави Трифонов

Синът на Добри Далаверата става политик при Слави Трифонов
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    20.01.2021
  • Сподели:

Пернишкият бизнесмен Станислав Добрев - Слави Транспорта, играе ключова роля в изграждането на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, разкрива вестник „Галерия“. Станислав Добрев и Станислав Трифонов са приятели от години, имат общи бизнес дела и са съседи в тузарския комплекс „Делта Хилс“ до Перник.

Бащата на Слави Транспорта пък е известен в миньорския град като Добри Далаверата. Прякорът му не идва от спекулативни сделки, а от името на основната му фирма ДЛВ (абревиатура от трите му имена Добри Любомиров Владимиров), която днес се управлява от сина му.

 

Строителната компания има десетки договори за обществени поръчки и работи с размах от милиони. Фирмата стана печално известна през май тази година, когато битумът на столичния булевард „Дондуков“ се разтопи след ремонт и стотици шофьори съсипаха гумите си. ДЛВ е едно от дружествата, които имат тлъсти договори за ремонти на улици в София.

 

Слави Транспорта всъщност е строителен бос. Баща му Добри Любомиров в миналото е участвал в местната политика заедно с Людмил Стойков и Феодор Феодоров - Федката със сдружението „Съюз за Перник“. Неслучайно Слави Трифонов често споменава миньорския град в предаванията си и не крие, че там има много приятели.

Слави Транспорта е нещо като организационен секретар в партията на приятеля си и е въпрос на време е да заеме и официален пост.

 

Връзката на Трифонов с пернишките богаташи датира от над 10 години. През 2016 Дългия започна да изкупува парцели и имоти в тузарския „Делта Хилс“, където сред инвеститорите са Добри Любомиров и Станислав Добрев, известен в областта и София с жълтия си спортен макларън. През 2016 година фирмата на Слави Трифонов „Седем Осми“ продава дружеството си „Портос С 2016“ с апортирани в него имоти в „Делта Хилс“ точно на Слави Транспорта. Двамата са засичани много пъти на публични места. В къщата на Слави Транспорта в „Делта Хилс“ приятелят му се е срещал с не един и двама политици и бизнесмени, казват техни съседи.

 

Името на младия и богат Слави Транспорта се свързваше и с любовна връзка с певицата Емануела, която е една от любимките на приятеля му Слави Трифонов. Дългия има слабост към фолк дивата от години и я лансираше като продуцент. Тя беше и редовен гост в предаването му дълги години.

 

Станете почитател на Класа