На 5 април лидери на партии ще чакат Борисов с букетчета в ръка, за да го молят за коалиция с ГЕРБ

На 5 април лидери на партии ще чакат Борисов с букетчета в ръка, за да го молят за коалиция с ГЕРБ
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    20.01.2021
  • Сподели:

Не съм аз този, който се занимава с реденето на листи за изборите, а и нямам такива амбиции.

 

За мен е редно г-жа Нинова първо да обедини собствената си партия, защото от 5 години половината от колегите й в БСП обикалят по предаванията и я критикуват.

 

Едва тогава може да се грижи за общ фронт срещу ГЕРБ.

 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ анализаторът и член на ГЕРБ Георги Харизанов от Института за дясна политика, който коментира предстоящите парламентарни избори, съобщава Novini.bg

 

„Управляващите са организирали последните избори и не е имало никакви проблеми. Включително и тези, на които победи Румен Радев. В Австрия последните президентски избори бяха касирани заради проблеми с броенето на гласовете по пощата. Нека президентът, г-н Трифонов и г-н Иванов се запознаят с тези факти и тогава да призовават за гласуване по пощата. Лично аз съм за електронното гласуване и за видеонаблюдението на броенето на бюлетините, но не мога да си представя къде ще е тази зала с 12 000 компютъра, пред които ще стоят хора и ще наблюдават какво се случва в изборните секции“, заяви Харизанов.

 

„Не обичам прогнозите, но не виждам как на 4 април ще се случи някаква голяма промяна по върховете на политическия живот у нас. Най-вероятно на 5 април пред балкона на премиера Бойко Борисов ще има лидери на съюзнически партии с букетчета, които ще настояват за коалиция с ГЕРБ. Трябва да видим първо предизборните коалиции и тогава ще можем да коментираме следизборните коалиции. За мен СДС са сериозен и последователен партньор на ГЕРБ. СДС си имат своята тежест на политическата сцена“, категоричен бе анализаторът.

 

„Според мен е редно политическите партии малко да се успокоят и да почнат да говорят със своите избиратели, за да има обяснят какви политики ще провеждат и как, а не срещу кого са на тези избори. Ясно е какво искат хората – по-качествено управление, сигурност. Това искат хората по цял свят. За мен по-качествено управление означава намаляване на административната тежест и въвеждането на повече електронни услуги. Пак ще повторя, че не съм по прогнозите, но не вярвам в теориите, че Борисов се готви да се изправи срещу Радев на президентските избори. За мен Борисов няма какво да доказва на Радев“, завърши Георги Харизанов.

 

 

Георги Харизанов

Станете почитател на Класа