Бившият премиер Сергей Станишев: Сметната палата да направи одит на Столична община

Райко Байчев

Би трябвало Сметната палата да направи одит и на Столична община, след като ще прави одит на Министерския съвет. Така бившият премиер Сергей Станишев коментира вчера намерението на ГЕРБ да поиска от Сметната палата двоен одит на Министерския съвет за 2008 и за първите девет месеца на 2009 г.
Експремиерът разкритикува остро управлението на ГЕРБ. „Парламентът само симулира дейност, а не предлага никакви съществени законодателни инициативи. Да сте чули някакви антикризисни мерки? Единственото, което правят, е да гледат назад и да обвиняват управлението на тройната коалиция“, каза лидерът на БСП. Той допълни, че това няма да върши работа още дълго време. Относно решението от 17 август на парламентарната комисия по бюджет и финанси да предложи на 41-вото Народно събрание да отмени решението за избор на Николай Неновски за подуправител на БНБ, бившият премиер каза: „Това е политическа чистка. Качествата на господин Неновски са неоспорими, той е изключителен професионалист.“ Той нарече чистка и отменените дипломатически назначения. „Няма защо Борисов да ми казва да не ходя и „да не плача“ пред Брюксел – защото правителството в момента просто организира лов на вещици“, каза Сергей Станишев.
„Не мога да кажа дали ще се кандидатирам за кмет на София, тъй като най-важният приоритет за мен в момента е БСП да се реформира и обнови след изборната загуба“, каза още експремиерът. „За столицата ни е нужна фигура, която да е по-широко скроена от теснопартийния кандидат“, добави той.

Станете почитател на Класа