Обръщение към българите зад граница от вицепрезидента Илияна Йотова

Обръщение към българите зад граница от вицепрезидента Илияна Йотова
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    01.01.2021
  • Сподели:

„2021-ва да бъде много здрава, много светла година, в която мечтите, късметът, щастието и вярата ще бъдат винаги заедно с вас!" - това пожела на българите по целия свят вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя избра многоезичния мултимедиен канал на БНР "Радио България", за да отправи своето специално видео обръщение към нашите сънародници отблизо и далеч.

 

Във видео посланието си вицепрезидентът припомня, че през отминалата година, заедно с държавния глава Румен Радев, са подготвяли мащабен форум, който да събере българи от всички кътчета на света:

 

„Не успяхме, кризата ни попречи, но ще го направим тогава, когато можем. А дотогава продължаваме да градим мостове, да заздравяваме взаимоотношенията и връзките помежду си. Знаете ли колко много ни липсваха тези срещи? Но ние ги заменихме с нещо още по-добро - всекидневни разговори с вас, четейки вашите писма, в които споделяхте своите тревоги, стрес, страха за близките, които сте оставили в България, страха за там откъдето сте.

 

И се опитвахме да ви успокоим и да ви кажем, че тук, в България правехме всичко възможно, за да са сигурни вашите близки, а вие да сте спокойни. Четяхме за вашите успехи. Гордяхме се за това, че българи са на първа линия в болници, в полиция, в метро. Бяхме горди и за друго - че ни показахте силата на българския дух."

Станете почитател на Класа