"Отровното трио" и Манолова с пакт за явяване заедно на изборите

Мая Манолова и Отровното трио подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори.

То обхваща съвместни действия преди, по време на и след изборите, като до няколко седмици  ще бъдат обявени и критериите за формиране на листи.

 

Председателят на "Изправи се.бг" ще очаква в тях да бъдат включени много гра

ждански лица, инициативни комитети, хора с каузи и активни граждани независимо от това дали са леви или десни.

"Това е втора крачка от обединението срещу едноличния модел. Първата крачка беше постигането на договореност за общи усилия за осигуряване на честни избори. Имаме принципна договорка с партията на Слави Трифонов и се надявам през следващите седмици да постигнем такава и с "Демократична България" за общо наблюдение на изборите и за паралелно преброяване на парламентарния вот", заяви Манолова пред журналисти.

 

Тя посочи, че трета стъпка ще бъде сформирането на критично политическо мнозинство в следващото 45-то НС, което да извърши истински реформи.

 

Манолова и Отровното трио подписаха споразумение, скоро ще обявят хората в  общата си листа

 

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обясни, че няма да бъде регистрирана партия, а новата формация ще се основава на принципи, като засега единственият ясен е липса на принадлежност към Държавна сигурност.

 

При въпроса с мандата на коя партия ще се явят на изборите, Манолова отговори, че това предстои да бъде уточнено и, че най-вероятно ще се ползва регистрацията на някоя от формациите, които участват в "Изправи се.БГ" - това са "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение "България на гражданите", ВОЛТ на Настимир Ананиев и др.

 

 

Станете почитател на Класа