Борисов: И с ваксинирането ще стане като със санирането

Общо 699 души са получили ваксина у нас само за първия ден от имунизационната кампания. Това обявиха рано в понеделник премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Двамата посетиха център за разпределение на пациенти със съмнение за COVID-19 в София.

Здравният министър обяви броят на ваксинираните, обявявайки че най-голям е броят им в Пловдив, а след това в София, Бургас и София-област. По думите му към момента няма данни за нито един пациент, който да е проявил странични реакции след поставянето на ваксината.

"Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма", поясни проф. Ангелов.

Борисов сравни кампанията за имунизация с тази за санирането на жилища, напомняйки че в начлото много хора не са проявявали желание да санират апартаментите си по правителствените програми.

"В началото хората бяха скептични към санирането, а сега кметовете не спират да звънят, за да се санира и в тяхната община. С ваксинирането постепенно ще стане същото", заяви премиерът.

Борисов подчерта още, че взетите от правителството мерки са били навременни, точни и максимално щадящи свободата на хората и резултатите са видими.

Станете почитател на Класа