"Позитано" 20 лъже за Гергов - бизнесменът напуска заради войната срещу Радев

Структурата на пловдивските социалисти излезе с дисекция на случващото се в БСП в последните 24 часа по повод напускането на Георги Гергов като член на Националния съвет на партията. Оказа се, че разпространената снощи информация, че той си тръгва от пленума заради проверка от т.нар. Другарски съд, поръчана от "Позитано" 20 заради противоуставни действия в Градския съвет под тепетата, не отговаря на истината. 

 

В писмо, изпратено до централата на червените, Гергов всъщност обяснява, че е решил да стъпи крачка назад заради разразилата се в последните месеци война на лидерката Корнелия Нинова срещу президента Румен Радев, която вече ползвала за авангард и телевизията на социалистите БСТВ. Чашата за Гергов преляла след цветистите ругатни и епитети, ползвани от водещия на кабеларката, финансирана с партийната държавна субсидия Стоил Рошкев срещу държавния глава в сутрешния блок на "медията" на 14 декември. 

 

 

 

На пресконференция днес пък стана ясно, че първоизточникът на вчерашните внушения, бил шефът на пресцентъра на партията Васил Самарски, който издействал публикуването им, а фалшиви сведения за случващото се в Пловдив дал "другар с депутатски имунитет", без да се споменава името му. По наша информация това е Георги Йорданов, баща на разследваната за фалшиви дипломи Десислава Йорданова. И двамата спечелиха места в пленума. 

 

Както по-рано Lupa.bg ви информира, Гергов е въстанал и срещу намерението на Нинова да нареди предстоящите листи за парламентарните избори по свой вкус, който нямал нищо общо с визията на социалистите в Пловдив. В писмото си до делегатите на 50-я конгрес на БСП, избрали го за член на пленума, бизнесменът и щедър дарител на партията намеква, че това също му е повлияло да вземе решението да напусне.

Станете почитател на Класа