Бойко към Цвета: С тоя прякор не си за парламента

В изключително конфузна ситуация е попаднала шефката на парламента Цвета Караянчева. Както Lupa.bg съобщи преди няколко дни, председателят на Народното събрание и един от най-емблематичните членове на ГЕРБ няма да влезе в листите за следващите избори на управляващата партия.

 

Бойко Борисов обаче съобщил новината на Караянчева в типичен за него стил.

„С тоя прякор не мога да те вкарам пак в парламента...”, простодушно промълвил премиерът в разговор между двамата.

Парадоксалното е, че въпросният прякор – ПКП (или „проста кърджалийска п…а”) изтече в публичното пространство именно като реплика на Бойко Борисов, макар и непотвърдена официално до днес.

Всъщност, за неин ужас, Караянчева имала още едно популярно прозвище – Кофата. Тя се сдобила с него след биографичното признание, че е била началник на цех за поцинковани кофи. Не е ясно кой от двата прякора е имал предвид Борисов, но и в двата случая те не работели в полза на политическата кариера на дамата от Кърджали.

Все още няма информация дали след изборите Караянчева ще бъде възмездена с някакъв пост или ГЕРБ ще я оставят да гради житейския си път сама, точно като предшественичката й в парламента Цецка Цачева. „Борисов не се чувства длъжен на никого!”, обясниха поведението му хора от партията.

Станете почитател на Класа