Кабинетът определи 18 нови областни управители

18 нови областни управители от общо 28 определи на вчерашното си заседание кабинетът „Борисов“. От правителството са освободили представителите на държавата в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, София, Софийска област, Търговище и Хасково. Назначенията в другите 10 области остават за следващото заседание.

Новите лица

Сред новите лица преобладават общински съветници на ГЕРБ, кметове и бизнесмени, установи проверка на „Класа“.
Данаил Кирилов, шеф на комисията по „Стопанска политика“ в Столична община, стана областен управител на София. Кметът на Правец Красимир Живков поема София-област. Негови заместници ще бъдат Мартин Тинчев, председател на ГЕРБ – Ботевград, и Мария Кунина, организационен секретар на партията в областта.
Директорът на 11-о ОУ в Благоевград Валери Смиленов става областен на Благоевград Смиленов е член на ръководството на ПП ГЕРБ в града.
Активистът на созополската организация на ГЕРБ Константин Гребанаров поема управлението в Бургас. Той е работил в НСС на ръководен пост до 2005 г.
Областен управител на морската столица Варна ще е Дончо Симеонов, който в момента е общински съветник от ГЕРБ. Симеонов има частен бизнес в сферата на социалните дейности и е главен координатор на Съюза на учените в града.
Преподавателят в Стопанския факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" Пенчо Пенчев поема Велико Търново. Общинският съветник на ГЕРБ във Враца Пепа Владимирова става областен управител.
Новият градоначалник на Габрово Мариян Костадинов пък е бизнесмен. Занимава се с газопреносни системи.
Останалите губернатори са: на Добрич – Желязко Желязков, на Кърджали – Иванка Таушанова, на Монтана – Ивайло Петров, на Перник – Иво Петров, на Пловдив – Иван Тотев, на Русе – Пламен Стоилов, на Силистра – Владимир Янков, на Смолян – Стефан Стайков.


Райна Манджукова е новият шеф на агенцията на българите в чужбина

Райна Манджукова ще бъде председател на Държавната агенция за българите в чужбина, стана ясно на вчерашното заседание на МС. До този момент агенцията се ръководеше от Димитър Димитров. Манджукова е родена през 1970 г. в бесарабското село Кайраклия, Украйна. Тя работи в агенцията вече 10 години и се издига до директор на дирекция „Връзки с българите по света и информационна дейност”.

Станете почитател на Класа