Кирил Добрев за председателите на БСП: Аз съм ги посрещал и изпращал. Ще изпратя и Нинова!

 

На този етап пред мен не стои въпросът за министър-председател. На този етап, повтори Добрев в отговор на въпрос дали е готов да поеме премиерското кормило на държавата.

Аз съм ги посрещнал и изпращал всички на ”Позитано” 20. Изпратил съм двама такива председатели, ще изпратя и трети". Това заяви бившият заместник на Корнелия Нинова и и загубил битката за лидерския пост в БСП Кирил Добрев.

"Аз никога не съм обичал Корнелия Нинова. Аз съм обичал БСП. Преди 4 години, Корнелия беше най-подходящият човек, призна Дорев пред Нова телевизия. Но отказа да съобщи, защо сега Нинова не е подходяща за председател на БСП.

БСП може да спечели изборите, но не заради нейната сила, а заради слабия ѝ опонент”, коментира той в предаването „Неделята на NOVA” по Нова тв.

По думите на Добрев досега на БСП все нещо малко не е достигало, за да спечели изборите. Днес обаче ситуацията е коренно различна. „Днес ГЕРБ е в насипно състояние. Новият екип няма шанс да не се справи със ситуацията. Ние сме се били със силен ГЕРБ, с машина”, коментира Добрев.

Хората ще преценят дали Нинова става за премиер. В политиката качеството, което не девалвира, е предвидимостта”, каза още той.

"На този етап пред мен не стои въпросът за министър-председател. На този етап", повтори Добрев в отговор на въпрос дали е готов да поеме премиерското кормило на държавата.

Водещият подчерта, че той е детето на партията, сякаш е "роден" на "Позитано" 20, а Добрев, съгласявайки се с него, даде да се резбере, че ще чака звездния си миг, когато ще се възкачи на председателския стол. "Аз съм ги посрещал и изпращал на "Позитано" 20 (председателите на БСП), досега съм изпратил двама, ще изпратя и трети", визирайки Нинова, заяви той с категоричен тон.

И увери аудиторията: "от своите битки не се отказвам. За да се откажа, трябва да съм умрял".

Според Добрев естествен партньор на БСП би могла да бъде Мая Манолова. „Ако зависеше от мен, нямаше да направя коалиция с ДПС. Оттам нататък всички коалиции са възможни”, заяви той.

Добрев смята, че БСП трябва да подкрепи Румен Радев за втори мандат. „БСП-арите го обичат истински, косъм не дават да падне от главата му”, каза доскорошният втори в столетницата.

Добрев подчерта, че сега вече е редови войник на партията, готов да изпълнява или не поставените му задачи. Редовият социалист посочи като проблем липсата на Сергей Станишев в Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП. 


"Аз моята част от уравнението си я реших, останах с младите. Нинова остана с Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Румен Овчаров, Бриго Аспарухов", коментира той промените в БСП след избора на Корнелия Нинова за лидер на социалистите.

Добрев разкри, че след изборите за председател на БСП, вече има повече време да обърне внимание на децата си, които били пораснали, а той го пропуснал покрай политиката.

 

 

 

Станете почитател на Класа