Красимир Янков: Съжалявам, че не предложих Нинова да бъде изключена от БСП

 

„Съжалявам, че не предложих Корнелия Нинова да бъде изключена от БСП.“ Това заяви пред Би Ти Ти Красимир Янков, който е един от шестимата депутати напуснали вчера червената парламентарна  група, както и БСП. Той беше и кандидат за лидер на Столетницата.

 

„Когато тя не спазва устава на БСП трябваше някой да предложи да бъде изключена. Има много примери. Призивът да не се участва в колективния огран, който ръководи партията е последният фрапиращ пример“, добави Янков.

„След като премина прекия избор и конгреса за нас няма възможност да бъдем заедно с Корнелия Нинова и това ръководство, за които е спорно дали са социалисти. На конгреса тя нито веднъж не спомена думата „социализъм“. Аз твърдя, че БСП върви в посока, в която социалистите ще изпаднат. Нинова успя за 4 г. да дискредитира хора, които даваха идейния облик на партията“, каза още Янков.

Той уточни, че още много депутати от БСП се колебаят дали да напуснат ПГ на "БСП за България."

"БСП е обречена да бъде ръководена от Корнелия Нинова, Румен Овчаров, Кирил Добрев, Георги Гергов. Корнелия Нинова и Георги Гергов имат и лични отношения, знаят много за себе си, имат основания да са близки", така Янков коментира защо бизнесменът отново подкрепи Нинова, макар че преди това остро я критикуваше. Без да влиза в подробности бившият кандидат-лидер на Столетницата намекна за близки лични отношения в миналото между олигарха и председателката на БСП.

"Мая Манолова също зави вдясно. Няма да правим кворума на ГЕРБ и няма да се регистрираме в залата. ГЕРБ трябва да бъдат много бързо отстранени от властта. Ние ще сме независими депутати, които се наричаме прогресивни социалисти", заключи Красимир Янков.

Станете почитател на Класа