Слави бута Мая за президент

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова е решила да направи втори дубъл на опита си да стане президент. По информация на Lupa.bg тя ще е лицето, което лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов ще се опита да бута напред.

 

Каква точно ще е тактиката на двамата обаче щяло да стане ясно непосредствено след парламентарните избори. Според социологическите проучвания партията на Трифонов има доста големи шансове да отхапе голямо парче от електората. Ако формацията е в челните места след вота, Слави може да преговаря даже и за премиерски стол – в който обаче да седне Мая.

Самият Трифонов се страхувал да поеме тази отговорност от първо лице, защото бил наясно със собствения си капацитет.

Не случайно до момента той не взема участие в протестите против властта, нито прави заявка за концерт с цел да привлича избиратели. „Слави нарочно се отдръпна, защото се уплаши”, коментираха пред Lupa.bg запознати.

Манолова обаче нямала никакви вътрешни спирачки по пътя към властта и се чувствала готова за всеки пост – и за премиерския, и за президентския.

Нещо повече – да стане държавен глава беше нейна фикс идея още преди повече от 4 години. Тя се чувстваше фаворитът на БСП за кандидат-президент през 2016 г. Лидерът на партията Корнелия Нинова обаче никак не харесваше русата си съпартийка и реши да пресече пътя й към „Дондуков” 2, като издигна летецът Румен Радев. Оттогава двете не могат да намерят общ език нито в политиката, нито извън нея.

Плановете на Слави Трифонов и Мая Манолова обаче може да претърпят доста трансформации до предстоящите избори, защото в близките месеци ситуацията може да драстично да се промени. "Слави нека първо да влезе в парламента, пък тогава да му мисли...", препоръчаха му народни представители с няколко мандата в парламента. Според наблюдатели неговият политически рейтинг бил измамен, защото младите, които давали предпочитанията си за него в социологическите проучвания, на практика въобще не стигали до изборните урни. 

Станете почитател на Класа