Джамбазки: Подкрепяме нова конституция , ако няма гей семейства и върнем казармата

ВМРО ще подкрепи промяната в конституцията, само ако в проекта се заложат и техните идеи. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки. Той заяви, че не е важен броят на народните представители, а това как са избрани те.

 

„Да, броят на депутатите трябва да бъде намален – когато се е писала тази конституция, населението на България е било на 9 млн. души,  сега е много по-малко. Много е важно как  се избират депутатите – ако се избират на честни избори тогава има значение и техния броой, ако се избират в махалите с купени цигански гласове тогава няма значение колко ще са. Има значение кой ще ги избере, затова ние ще настояваме гласуващите да имат образователен ценз“, каза Джамбазки пред Нова телевизия.

Той заяви, че нещата тепърва ще се обсъждат, тъй като идеите на министър-председателя са достигнали до коалиционните партньори само няколко часа по-рано и те не са имали възможност да ги обсъдят.

Той заяви, че от ВМРО много държат на няколко точки. Това са задължително гласуване, гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена, връщане на донаборната служба, както и образователният ценз при гласуване.

Станете почитател на Класа