Пирински улови Нинова в поредните манипулации

Вестник „Дума“ в броя от 5 август цитира изявление на Корнелия Нинова от вторник, 4-ти август: „Уважавам различното мнение на т.н. "вътрешна опозиция" за пътя на БСП и за начин на правене на политика и нека да решим споровете си по единствения демократичен начин - прекия избор, предлага тя. Нинова покани Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за председател, да излязат с алтернативна програма, да се явят пред партията и - каквото социалистите решат.“

В отговор желая да заявя следното:

1. Друга програма освен Програмата на БСП „За България – свободни граждани, справедлива държава, солидарно общество“ аз нямам. Разбирането си за това, каква да е политиката на партията в изпълнение на Програмата на сегашния етап заявих на страниците на „Дума“ и на 16 март т.г. в статията „За социална държава – сега!“.

2. Днес, по вина на ръководството, БСП си остава без Етичен кодекс, изрично записан в Член 48 на Устава на БСП, което позволи безогледни клевети за „купени от ГЕРБ“ „врагове с партиен билет“, подлежащи на „чистка“ – атмосфера, в която е изключено споровете да бъдат решавани по “единствения демократичен начин – прекия избор“.

3. Не са ми известни номинации за мен за председател на БСП освен една – на БСП Район „Възраждане“, на чиято Конференция на 25 юни т.г. си направих самоотвод. Съвсем не защото се смущавам от спор с Корнелия Нинова, с която открито споря от момента на избирането й за председател на НС, а тъй като съм убеден, че днес са нужни нови лица, способни да обединяват поколенията в партията в името на каузата на БСП за демократична, правова и социална България!

 

 

Георги Пирински

Станете почитател на Класа