Каракачанов напира за премиер, воюва с Томислав Дончев

Красимир Каракачанов е повел люта битка с колегата си вицепремиер Томислав Дончев, гневен, че тъкмо философът от Габрово е възможно да седне в премиерския стол, в случай че кабинетът бъде ремонтиран основно, дочу Lupa.bg. Вече почти седмица, из коридорите на „Дондуков”1 на фона на тромбите на пороя от хора навън, усилено се говори, че при обещаните сериозни промени в правителството и в случай, че в премиерския стол седне друг, това ще е тъкмо заместникът на премиера -Томислав Дончев.

 

Че Борисов се е доверил на вицепремиера като основна фигура в кабинета, се видя ясно още в началото на пандемията, когато вицепремиерът редовно обикаляше тв студията винаги, когато министър-председателят не говореше. И сега, в разгара на протестите срещу кабинета, пак вицето най-често е в ролята на говорител на ГЕРБ в напечена ситуация и очевидно е най-подходящия човек за успокояване на духовете.

Това обаче дразнело до крайност сприхавия военен  министър, който бил убеден, че самият той е много по-подходящ за високия пост - веднъж като опитен политик, обръгнал на избори и политически обрати още през 90-те и второ - в амплоато си на министър на отбраната. Още повече, че Каракачанов не за първи път казва, че тъкмо той е подходящ за най-високия пост в държавата.

„То е лесно да си философ и да говориш за Хегел и Аристотел, но във форсмажорни обстоятелства трябва да си много точен и прагматичен и да действаш решително и смело. Аз съм доказал, че ги мога тези неща”, коментирал Каракачанов пред колегите си. 

Самият Дончев не надавал ухо за амбициозните подмятания на Каракачанов и не влизал в никакви полемики с войводата. 

Колегите на двамата вицепремиери в Министерския съвет обаче коментират, че Каракачанов излишно се пали, тъй като все още не е ясна съдбата на кабинета.

Миналата седмица, премиерът Бойко Борисов обясни, че ще има радикални промени в правителството, но това ще стане след гласуването на вота на недоверие, което ще се случи утре. "Ще има сериозни промени", вметна лаконично и Каракачанов тогава.

Станете почитател на Класа