Може ли ГЕРБ да допусне служебен кабинет?

Александър Иванов от ГЕРБ коментира възможните сценарии за излизане от политическата криза у нас. Пред бТВ той каза, че не се подкрепя идеята за служебен кабинет, защото това означава неработещ парламент. Това ще постави и под въпрос приемането на бюджета за догодина. 

 

Според Иванов не е редно 6-7 месеца преди редовните избори да има служебен кабинет, който ще действа само три месеца. 

"ГЕРБ последните 2 години се видя, че е първа политическа сила", настоя депутатът от ГЕРБ. 

"Вижда се, че повечето млади хора са с образование, и те имат своите искания и ние мислим, че с това пренареждане на кабинета, за което говори Бойко Борисов, ще се опитаме да сме аналогови политици в дигиталния свят", каза още Иванов. 

Александър Иванов влезе в бурен спор с депутата от БСП Румен Гечев. Двамата бяха непримирими в позициите си и се стигна до разпалени реплики.

"Видя се, че всеки опит за яхване на протеста е недовопустим. Българските граждани помнят банковите фалити по ваше време", настоява депутатът от ГЕРБ.

Иванов и Гечев спориха за "студения резерв" и за министрите в кабинета. 

"Защо на такъв нисък сценарий се поддавате! Видя се, че ваши хора комуникират с Дубай", реагира остро депутатът от ГЕРБ.

"Идва тежка зима, искаме ли някой без санкцията на закона да взима решения?", запита реторично за финал Александър Иванов.

Той подчерта, че финансовите параметри преди коронавируса са били добри.

Станете почитател на Класа