Горанов и Патриотите са единни срещу оставката

Не е на дневен ред оставката на правителството. Не приемам подобни искания за нелегитимни избори няколко месеца преди редовните и то в момент, толкова исторически важен за България – приемането ни в чакалнята на еврозоната. Това заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов

 

 

Нито ГЕРБ, нито коалиционните им партньори от "Обединени патриоти" разглеждат сериозно възможността да разпуснат общото си управление. 

"Към днешна дата правителството няма намерение да подава оставка", обяви вицепремиерът и съпредседател на ОП Красимир Карачаканов, цитиран от БНР.

Той определи като „достатъчно балансирано” обръщението на посолството на САЩ, в което се изразява подкрепа за мирните протести в страната.

"Фактът, че различни части на обществото го четат по различен начин, показва, че посланието е ясно. И едните имат право да протестират и трябва да бъде уважено това право, но трябва да се спазва и законът, и да има върховенство на закона", заяви Каракачанов.

Още по-категорично отхвърли възможността за оставка финансовият министър Владислав Горанов. "Легитимното българско правителство може да бъде сменено само с легитимни избори", отсече той, цитиран от БНТ.

 

"Сега"

 

Станете почитател на Класа