Борисов: Нашите политически противници удариха дъното! Радев ме следи с дрон. Няма да си ходя!

"Станахме неудобни, защото извадихме България от една орбита и я пратихме в истинската евроатлантическа общност с придобиването на новите самолети. Няма да ме принудят да се гърча и да живея в страх!", категоричен бе той (ВИДЕО)

Нашите политически противници днес удариха дъното, заяви на извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов.
Той коментира атаките към него., няколко часа след като сайтът Афера.бг разпространи снимки на спящ мъж, приличащ на Борисов, пистолет на нощната масичка, банкноти от по 500 евро и кюлчета злато в чекмеджето му.

Към момента на брифинга снимките бяха свалени от въпросния сайт.

Борисов даде обяснение и откъде според него идват атаките и коя е причината за тях.

Станахме неудобни, защото извадихме България от една орбита и я пратихме в истинската евроатлантическа общност с придобиването на новите самолети, подчерта Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпроси премиерът директно каза, че атаките идват от президента Румен Радев, който искал и него "да вкара в калта".

Президентът Радев си позволява да вдига дрон и да ме снима, разкри Бойко Борисов. "Твърдя, че той ме следи с дрон".

„И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, те отиват, казват му, и той го прибира. Докарва ми го пред входа, на терасата, и то много пъти. Той мина всякакви граници. Прокуратурата да извика НСО и да ги пита“, допълни той

По думите му това, което налага тази ярост е, че идват избори и някой иска служебно правителство.

"БСП изостават с 10 % и според червените социологически агенци, и това значи, че трябва да се убие флагаманът Борисов и да се разпилеят през Цветанов, втори, трети ГЕРБ. Това е целта на цялото упражнение", каза на брифинга в централата на партията Борисов. И изреди поименно президента Румен Радев, БСП, Мая Манолова, Цветан Цветанов и Слави Трифонов.

"Имам да вкарам държавата в банковия съюз и в еврозоната. Имам много важни задачи за юли и няма да си ходя, подчерта Борисов.

И на въпроса дали се страхува за сигурността си, отговори: "Вече да, аз имам много врагове!"

"Няма да ме принудят да се гърча и да живея в страх!", категоричен бе премиерът.


"Аз съм свободен човек. Имам живот, не съм стерилен. Като се ядосам - хората са чули много неща от мен. После като се успокоя и го прегърна и целуна този някой", обясни Борисов.

Само малко момче липсваше в спалнята, каза Борисов.

Чия друга спалня е интересна? Защо са ме снимали завит? Да ме бяха снимали гол, аз спя гол, каза още Бойко Борисов.

Притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен, призна премиерът.

"Колко избори е печелила тази партия, която виждате?! Видяха, че с избори не може да ни бият, защото само с тези неща, които изброих, със 100 години напред. Подреждат, монтират, правят и струват, има цели звукозаписни студиа създададени. Всеки мой приятел, всички са с 20 години с мен, и да кажат дали пия. Негодници такива! Не близвам! Всички знаят това!", възмути се Бойко Борисов.

Това ли е демокрацията - да ме спимат как спя?! Това ли е демокрацията, попита премиерът. И подчерта, че чака да се направи проверка - кое е истина и кое не в снимките с него

Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това. За кой друг излезе, за кой? Чия друг спалня е интересна. Пускайте повече, даже аз не знам защо са ме снимали завит. По-добре да бяха ме снимали гол, каза министър-председателят.

Може ли да ме снимат в спалнята и после да си махат снимката (сайтът "Афера" свали снимката със спящия Борисов часове след като я публикува - б.р.). С тази снимка показват, че всички това е нагласено. Това е точно по евроизборите. Дали мои съпартийци са го направили, оставам на прокуратурата да разследва. Оставаше само да има и едно малко момче до мен и оттук да се хвърля. Компромати и манипулации. Всеки ден предупреждавах за това. Когато създадеш компромат, в учениците на КГБ е написано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който трябва да отвратиш, този, който го гледа - от себе си, коментира премиерът.

Аз...тази спалня... ето, Бенатова е жива и здрава. Дойде, снима цялата спалня, прави интервю там преди време. Всички знаят какво има в нея, отбеляза той.

Преди ходех с автомат, сега ще си взема пистолет. От днес ще спя с пистолет, каза той в коментар на изтеклата снимка, на която на нощното шкафче се вижда пистолет. 

Същевременно Борисов твърди, че президентът Радев си позволява да пуска дрон, за да го снима:

НСО ме информира, че от Китай са му подарали дрон и той си го кара и си гледа, каза Борисов по адрес на Радев.

Заплахите идват не от кой да е, а от държавния глава. Този, който трябва да е обединителят на нацията. Този, който беше уличен. И сега, за да не е само той да е в калта, дай да ме вкарате и мене, заяви министър-председалят.

Опитаха се да ме скарат с Цвета. Тя знае колко я обичам и уважавам и е от малкото, които се кара с мен. Очакваха да си тръгне с цялата кърджалийска организация, коментира премиерът по повод на изтеклия миналата седмица аудиозапис.

Няма да ме принудят да живея в страх и да се гърча. Не съм се гърчил пред никой, заяви патетично Борисов.

При обясненията си той потвърди, че снимките са от интериора на вилата му в резиденция Бояна и предположи - заради вида на мокета, че компроматът е подготвен преди година - по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там със съпартийците си. Дори допусна, че може да го е записал някой член на ГЕРБ. По думите му обаче те са монтаж и само липсвало "малко момче в спалнята". Той каза, че не спи с пистолет до главата, но може и да започне. От изказванията му се разбра, че се притеснява за живота си, но няма да го принудят да живее в стра

Според премиера автентична е единствено снимката, на която се вижда, че той "сладко спинка".  Останалите са специално аранжирани. "Защо да държа такива пари в шкафа, като имам сейф за това ?!", попита той. "Това е спалнята ми. Но тя е била и при Станишев, и при Орешарски. Даже не знам защо са ме снимали завит, да ме снимат гол!? Аз така спя. Само малкото момче ми липсваше в спалнята", коментира саркастично той.

Целта на всички тези компромати била да го смачкат психически, а след това физически. "Трябва да се дискредитира флагманът на ГЕРБ, след което всички да се разбягат. Не могат да ни бият на избори и затова сега пускат всичко това. Има цели студия, в които се подготвят подобни аудизаписи. В учебниците на КГБ пише, че трябва да създадеш такъв компромат, че да отвратиш гледащия", заяви Борисов. Според него компроматите са се подготвяли поне от година.

Борисов директно обвини президента Румен Радев, че работи усилено кабинетът му да падне предсрочно от власт и да сформира служебно правителство. Като други врагове Борисов посочи БСП, Мая Манолова, десните и вече бившия му съпартиец Цветан Цветанов. На реплика на журналист, че не е включил ДПС сред заподозрените, лидерът на ГЕРБ обясни: "ДПС не действат така. Те действат отзад. Тихо".

Борисов обаче бе категоричен, че няма да подава оставка сега. "Юли месец е много важен, Банковият съюз също е много важен за нас, влизаме в чакалнята на еврозоната, утре ще обявим сътрудничество между американци и руснаци за АЕЦ "Белене"... След юли месец да правят каквото щат !", отсече той. И обясни, че когато България влезе в банковия съюз, нямало да фалират банки, нито някакъв човек да тегли милиони незабелязано от банка. С последното явно визира разпространените днес от хазартния бос Васил Божков банкови извлечения, с които той покава как от 2017 до 2019 г. е изтеглил 67 млн. лв. кеш от "Уникредит Булбанк". Божков твърди, че тези пари са отишли за подкупи на Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. ДАНС пък заяви, че не е била уведомена от банката за тегленията, което е нарушение на закона срещу прането на пари. Подобни сюжети не би трябвало да могат да се случват и сега в България без тя да е член на банковия съюз.

Борисов призна и че СМС-и те с Божков са автентични, но не вижда нищо нередно в тях.

От думите на Борисов се разбра, че разпространеният миналия петък аудиозапис на телефонен разговор на мъж, чийто глас прилича на премиера, с неизвестен събеседник е сглобен от три различни разговора. В записа се чува как главният герой прави вулгарни оценки на председателката на парламента Цвета Караянчева, разказва как шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев го уведомяват предварително на кого ще повдигнат обвинения, надсмива се на чужди премиери и нарежда проверка на "Еврохолд", защото се дразни от собственика й.

Борисов каза, че единият разговор е бил записан преди евроизборите миналата година, когато е имало заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ в премиерската резиденция в Бояна. Той индиректно обвини бившия си заместник Цветан Цветанов, че е направил записа. Не се разбра коя точно част от записа визира Борисов. Лидерът на ГЕРБ обаче категорично отрече съдържанието на разговорите - той не бил нареждал на държавни органи да ударят частна фирма, нито пък бил предварително уведомен, че на бившия зам. министър на икономиката Александър Манолев ще бъде повдигнато обвинение.

"Това съм го прочел в медиите," каза той. Когато беше репликиран, че медиите не са писали нищо за обвинение, Борисов се измъкна с обяснението, че сам се е досетил на базата на материалите. "Аз мога да ви кажа със сигурност, че утре срещу мен ще бъде образувана проверка от прокуратурата. Но не защото са ми казали !", обясни той. По повод на вулгарния език за Цвета Караячева, Борисов го обърна на шега. "Аз понякога мога и така да говоря, после се прегръщаме и целуваме!", каза той и целуна стоящата до него Караянчева по главата. Той мимоходом призна и автентичността на смс-сите, публикувани от Васил Божков. Въпреки че миналата седмица твърдеше - забавлявам се, аз смс-си на кирилица не пиша, днес заяви, че съобщението за двамата футболисти от ФК"Витоша", което на кирилица, лично той го препратил на Божков. Било написано от ръководството на отбора. 

В момента България строи два абсолютно "невъзможни" проекта - "Балкански поток" и интерконектора с Гърция, изтъкна премиерът.

"Прави се това сега, а не преди изобите, защото юли е важен месец. Чакаме да падне механизма за наблюдение и България върви към влизане в Еврозоната и банковия съюз в средата на юли и това е парична независимост", посочи премиерът Борисов.

"България се справи единствена с миграционната криза и това се подчертава от всички. Справихме се най-добре в Европа и с кризата с коронавируса. Продължавам да получавам писма от мои колеги как се справихме с коронавируса, ползвахме не само уменията на нашия щаб и към днешна дата прокарахме държавата най-добре от всички останали", продължи мнистър-председателят.

"Днес имах разговори с Шарл Мишел за петък за съвета на ЕС и България да получи най-много пари. И днес заявихме като най-изостанали през годините и ни трябват парите за кофхеията, зелената сделка. Ще ги получим. България в момента строи два абсолютно незвъзможни поректи - конектора и хъба, а само преди час Петкова ме уведоми, че успяваме за един мощен консорциум за "Белене", плюс втечнената газ и ядреното гориво. За първи път руската страна разреши на "Уестинг хаус" да види нейните горива. Плюс всички инфраструктурни проекти, които нямаше да бъдат построени без нас", каза още Борисов.

Той припомни и ударната работа по пътя Ботевград-Мездра, пречиствателна станция на Рилския манастир и сътрудничеството между синдикати и работодатели.

"И какво получавам?! Компромати, манипулации! Аз предупредих - в учебниците на КГБ е записано, че когато създадеш един компромат, с който да отвратиш този, който го гледа, ще успееш. Може ли да ме снимат в спалнята?! А веднага след това махнаха тази снимка! Защо?! Това е от преди една година - дали са мои съпартийци как и що, оставям на прокуратурата да разследва", коментира Борисов снимката, публикувана по-рано в сайта "Афера".

И продължи: "Оставаше да има едно малко момче до мен и от тук да се хвърля! Сто пъти казах - от Божков нито аз, нито партията е взимала пари!"

Борисов застана пред медиите прав, зад него бяха финансовият министър Владислав Горанов, парламентарният шеф Цвета Караянчева и заместникът й Емил Христов, острието на ГЕРБ - депутата Десислава Атанасова, шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова и почти всички народни представители, знакови лица на управляващата партия.

 

 

Станете почитател на Класа