До два-три месеца Цветан Цветанов решава за нов политически проект

По думите му недоверието в момента е огромно. Хората имат нужда от нови проекти. Има огромен дефицит, който е преминал границата на търпимост, смята Цветанов

Скоро – в рамките на 2-3 седмици до 2-3 месеца, ще стане ясно дали Цветан Цветанов ще прави нов политически проект. Това заяви самият той в интервю пред БНР.

Съвсем допустимо е на предстоящите парламентарни избори бившият втори в ГЕРБ да участва със своя партия. „Времето е това, което може да определи дали може да стане или не. Заслужава си човек да опита за едно евентуално участие”, заяви Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

По думите му недоверието в момента е огромно. Хората имат нужда от нови проекти. Има огромен дефицит, който е преминал границата на търпимост, смята Цветанов.

Ако се прави такъв политически проект, той трябва да е с ясни евроатлантически принципи и това е единственият възможен път. В голямата си част трябва да се говори за център-дясно политическа формация”, коментира Цветанов. По думите му в евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“, обясни Цветанов.

Той отново повтори, че първо трябва да види желанието и подкрепата на хората, които биха могли да се включат в политическия проект. Участниците в него, посочи Цветанов, трябва да бъдат хора в активна възраст – 25-43 години, като ще се ползва опитът на по-възрастните и енергията на по-младите. 

 

 

Станете почитател на Класа