Драгомир Стойнев вероятно ще оглави младежката БСП

Александър Сивилов

Председател на новото младежко обединение на социалистите вероятно ще стане 33-годишният депутат Драгомир Стойнев, който беше икономически съветник на Сергей Станишев в премиерския му екип. Това заявиха вчера пред „Класа“ активисти от социалистическата партия, които честваха на Бузлуджа 118- годишнината от основаването на социалистическата партия. Доскоро за младежката политика в ИБ на партията отговаряше депутатът Кирил Добрев.
В събота организационният комитет за създаване на младежкото обединение проведе първото си заседание под историческия връх Бузлуджа. На него беше избран оперативен щаб, който трябва да подготви новите структури до 2 октомври, а националното учредително събрание трябва да се проведе до 11 октомври - седмица преди заседанието на конгреса на БСП, на който се очаква да бъде повдигнат и въпросът за лидерския пост в партията. Доскорошният зам.-министър на околната среда и водите Атанас Костадинов оглави временно оперативния щаб.
Част от младите социалисти бяха недоволни от списъка с предложените областни координатори, които ще имат задача до 20 септември да изградят общинските структури и да се изберат председателите им. Причина за недоволството стана фактът, че списъкът не е бил разпратен предварително до участниците в събранието. Негодувание предизвика и предложената декларация, която беше приета, въпреки че 90% от участниците в събранието не бяха виждали текста. В срещата участва и лидерът на БСП Сергей Станишев, който търпеливо изслуша двучасовата дискусия на тема "БСП през очите на младите".


Станишев: Нуждаем се от пречистване

Презареждане, промяна и покаяние бяха ключовите думи в речта на Станишев на Бузлуджа. “През тази година особено се нуждаем от това духовно презареждане и пречистване, защото претърпяхме тежко поражение и всички ни боли”, започна той. Да си кажем и правдата, и кривиците право в очи, пожела лидерът на БСП. “Тази Бузлуджа е тежка за мен. Само преди няколко дни носих цялата отговорност за управлението на държавата, нося отговорност и за изборните резултати. Не бягам от моята отговорност, но няма да избера лесния път на политическото спасение и бягане”, изповяда той.

Станете почитател на Класа