Мартин Димитров: Трябва да преразгледаме енергийните проекти

Първата ни задача е приемането на антикризисни мерки, това трябва да се превърне в приоритет и на правителството, коментира вчера съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров малко след като бе избран за шеф на икономическата комисия в парламента. „Трябва да се направи бърз преглед на договорите за АЕЦ "Белене", Бургас-Александруполис и „Южен поток“ - да се види какви са неустойките, какво е поето като ангажимент и как тези проекти могат да бъдат спрени“, обяви Димитров.
Вчера НС реши още, че зам.-председатели на оглавената от Мартин Димитров комисия стават Стоян Мавродиев от ГЕРБ, Марио Тагарински от РЗС и Йордан Цонев от ДПС. Самата комисия ще се състои от 26 народни представители - 13 от ГЕРБ, двама от Синята коалиция, двама от "Атака", четирима от Коалиция за България и ДПС, както и един от РЗС.
В същото време депутатите избраха Иван Вълков от ГЕРБ за председател на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Заместници ще бъдат бившият транспортен министър Петър Мутафчиев, Иван Иванов от Синята коалиция и Свилен Крайчев от ГЕРБ.

Станете почитател на Класа