Борисов свиква извънредно заседание на правителството и националния щаб за коронавируса

Предлагаме да останат да работят само хранителни магазини, аптеки, бензиностанции и застрахователни компании, поиска ген. Мутафчийски

Извънредно заседание на правителството и националния щаб за коронавируса свиква днес премиерът Бойко Борисов.

В емоционално изявление снощи председателят на националния щаб ген. Мутафчийски обяви, че досегашните мерки не дават резултат и поиска от кабинета затягане на режима.

"С цялата отговорност ще предложа на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки. Не бива да се посяга върху това, без което не можем: магазините за хранителни стоки, аптеките. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще значи, че вие изобщо не сте разбрали за какво става въпрос. Предлагаме да останат да работят само хранителни магазини, аптеки, бензиностанции и застрахователни компании", бяха точните думи на началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Малко по-късно в свой пост във Фейсбук премиерът Борисов застана зад предложевията на ген. "Мутафчийски:

 

"Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че тя ще работи изцяло в техен интерес.

Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев. Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби.

 

В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство".

 

Борисов ще търси подкрепата на парламентарно представените политически сили за въвеждане на законодателни норми, съобразно исканите мерки.

 

 

Станете почитател на Класа